En Başarılı Türk Youtuberlar

Son dönemde oldukça popüler olan Youtube kanalları 'en başarılı Türk Youtuber kim?' sorusunu gündeme getirdi. Bizde sizler için liste hazırladık.
En Başarılı Türk Youtuberlar

En Başarılı 17 Türk Youtuber

Sosyal medya fenomenlerine rakip olan Youtuberlar, son dönemde oldukça yükselişe geçti.

Buldukları farklı konular ve kaydettikleri değişik videolar ile izlenme sayıları milyonları bulan bu Youtuberlar, şu anda Türkiye'de en çok takipçisi olan isimler konumunda.

Öyle ki, biz bu haberi hazırlarken bile bu YouTube kanallarının abone sayıları hızla artmaya devam ediyor. Ayrıca bizim Youtube kanalımıza da abone olmayı unutmayın. Bu listede bulunmak için bizim de sizlerin desteklerinize ihtiyacımız var :)

abone-ol-butonu.gif


17. Barış Özcan (4.79 Mn Abone)

en-basarili-turk-youtuberlar.jpg

Barış Özcan, 23.7.1974 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlköğretim ve lise eğitiminin ardından Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Geçmişte Photoshop, Flash, PDF gibi yazılım ürünlerini geliştiren Adobe’de 6 yıl boyunca Akdeniz Ülkeleri Satış Müdürlüğü yaptı. Bunların yanı sıra, TRT, el-Cezire, CNNTürk gibi kanallarda yayınlanan belgeseller yaptı ve yönetti.

Barış Özcan Youtube sayfasında videolar eklemeye devam etmektedir.


16. Halil Söyletmez (1.58 Mn Abone)

en-basarili-turk-youtuberlar-001.jpg

Türkiye’nin başarılı Youtuber’ı Halil Söyletmez, aslen Adanalı’dır. Hayatının büyük bir bölümünü Adana’da geçirmiştir. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini tamamlandıktan sonra üniversiteye gitmeme kararı almıştır. 2013 yılında Vine isimli kısa video uygulamasıyla ismini duyuran Söyletmez, sonrasında Younow ve ınstagram üzerinden videolar paylaşmıştır. Son olarak Youtube katılan Söyletmez 1 Milyon takipçiyi aşarak büyük bir hayran kitlesine ulaşmıştır.


15. Hayrettin (2.8 Mn Abone)

en-basarili-turk-youtuberlar-002.jpg

Asıl adı Hayrettin Onur Karaoğuz’dur ve 1984 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Zorunlu eğitiminin ardından Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü’nü seçti ve kazandı. Sonrasında ise bir süre stand-up gösterisi yaptı. Ardından gelen yıllarda üniversite de birçok oyun düzenledi ve oynadı. 2010 yılına kadar zaman zaman stand up ve sokak gösterileri yapan Hayrettin, 2010 yılında ismi ile aynı olan talk Show programı sundu. 2013 yılında ise son dönemlerde popüler olan Youtube hakkında veri toplamak ve ülkemizde de bu işi icra etmek için bir süre ABD’de yaşamıştır. Bu sayede hem ülkemizde hem de dünyada tanınmaya başlamıştır. Hayrettin Youtube videolarına devam etmektedir.


14. Duygu Köseoğlu (2.1 Mn Abone)

en-basarili-turk-youtuberlar-003.jpg

Ünlü Youtuber Duygu Köseoğlu İstanbul doğumludur. Hakkında çok fazla bir bilgi yer almamakla birlikte annesi ile babasının 7 yaşındayken boşandıkları bilinmektedir. Sonrasında ise babasıyla beraber yaşamaya devam etmiştir. Duygu Köseoğlu, internet üzerinden yayınladığı oyun videoları ile ismini duyurdu. Youtube sayfasını açtıktan sonra LoL, CS:GO, H1Z1 ve HOTS yayınları yapmaya devam etti.


13. Uras Benlioğlu (2.88 Mn Abone)

en-basarili-turk-youtuberlar-004.jpg

Ünlü Youtuber Uras Benlioğlu 1982 yılında İzmir’de dünyaya geldi. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunudur. İkinci sınıfta Atv haber’de staj yapmış ve televizyon dünyasına adım atmıştır. Sonrasında ise muhabirlik ve spikerlik görevlerini üstlenmiştir.

Sonraki yıllarda ise yeni bir mecra olan Youtube’de Pratik Bilgiler ismini verdiği bir kanal oluşturmuş ve çok büyük bir hayran kitlesine ulaşmıştır.


12. Danla Bilic (2.89 Mn Abone)

en-basarili-turk-youtuberlar-005.jpg

Danla Bilic, 5 Ekim 1994 tarihinde Kütahya’da dünyaya gelmiştir. Lisans eğitimine Beykent Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde 2. sınıfta devam etmektedir. Asıl adı Neslihan Damla Akdemir’dir. Dünyaca ünlü sosyal medya platformu olan YouTube’da paylaşmış olduğu makyaj videoları ile bir çok kitlenin sevgisini toplamıştır. Samimi ve doğal kişiliği sayesinde kısa bir süre içerisinde bir milyon takipçiye sahip oldu. Paylaşmış olduğu videolara verdiği isimlerle de dikkatleri üzerine toplayan Bilic, kendi makyaj markasını oluşturarak internet üzerinden satışlara da başlamıştır.  Danla Bilic şimdilerde ise Makyaj Avcıları adlı yarışma programında sosyal medya fenomenleri Kedi Mari ve Berk Yılmaz ile birlikte jüri üyeliği yapmaya hazırlanmaktadır.


11. Meryem Can (3.61 Mn Abone)

en-basarili-turk-youtuberlar-006.jpg

Ünlü Youtuber Meryem Can, 1996 yılında Kütahya’da dünyaya geldi. Günümüzde ise İstanbul Kartal’da yaşamaktadır. Meryem Can, Yıldız Teknik Üniversitesi Edebiyat Bölümü’nde eğitimini sürdürmektedir.

Meryem Can, Youtube kanalında ilk olarak makyaj alanında videolar çekerken, sonraki dönemlerde ise challenge, vlog gibi tiplemeler ile videolar çekmiştir. 3 Milyonu aşan takipçiye ulaşan Meryem Can, halen daha Youtube üzerinden video paylaşmaya devam etmektedir.


10. MuratAbiGF (2.31 Mn Abone)

en-basarili-turk-youtuberlar-007.jpg

MuratAbiGif, 2011 yılından itibaren Youtube üzerinden yayın yapmaktadır. Antalya doğumlu olan Murat Engin, ilk olarak zikkimtadında kanalını açıp burada vlog yayınları sergilerken, sonrasında ise MuratAbiGif kanalını açarak şaka ve vlog videoları çekmeye devam etmiştir.


9. Berkcan Güven (4 Mn Abone)

en-basarili-turk-youtuberlar-008.jpg

Vine uygulaması üzerinden ünlü olupta Youtube üzerinden yayınlarına devam eden bir başka ünlümüz ise Berkcan Güven’dir. Berkcan Güven ailesi ve arkadaşlarıyla çektiği videolarla adını duyurmuştur. 1995 yılı İstanbul doğumlu olan Berkcan Güven, Üsküdar Çengelköy’de yaşamaktadır. Üniversite eğitimini ise Işık Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nde devam ettirmektedir.


8. FurkanYamanHD (3.51 Mn Abone)

en-basarili-turk-youtuberlar-009.jpg

Furkan Yaman, 2001 yılında Ankara’da dünyaya geldi ve yaşantısını da halen Ankara’da devam ettirmektedir. Küçük yaşlardan itibaren Youtube kanalı olan Furkan, oyun videoları çekmektedir. BU sayede birçok kullanıcıya sahip olan FurkanYamanHd hesabı her hafta milyonlarca kişiye içerik sunmaktadır.


7. Ruhi Çenet Videoları (4.84 Mn Abone)

en-basarili-turk-youtuberlar-010.jpg

Ruhi Çenet 1990 doğumludur be Aydın’da dünyaya gelmiştir. Bir dönem eğitim için Hindistan’da bulunan Çenet, burada edindiği tecrübe sayesinde videolar çekmeye başlamıştır ve burada çektiği videoları daha sonrasında Youtube kanalından yayınlamıştır.

Ruhi Çenet’in Youtube videolarında önemli bilgiler enteresan bir hitap şekliyle anlatılmaktadır ve bu da çok ilgi çekmektedir. Uzun bir süre Hindistan’da bulunduktan sonra Türkiye’ye geri dönen Ruhi Çenet, başarılı videolarını Youtube atmaya devam etmektedir.


6. Burak Oyunda (3.26 Mn Abone)

en-basarili-turk-youtuberlar-011.jpg

Burak Oyunda kanalının sahibi Burak Şahin, 1996 yılında Bilecik’te dünyaya geldi. Liseyi bitirdikten sonra Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünü bir sene okuduktan sonra ailesi ile İstanbul'a taşındı ve SDÜ'yü bıraktı. Son olarak İstanbul’da Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümünü kazandı.

2012 yılında Youtube kanalını kurdu ve yayınladığı oyun videoları sayesinde ayda 20 milyon izlemeye ulaşmaktadır.


5. Kafalar (7.04 Mn Abone)

en-basarili-turk-youtuberlar-012.jpg

Kafalar Youtube kanalı 3 kişiden oluşmaktadır. Bunlar Bilal Hancı, Fatih Yasin ve Atakan Özyurt’tur. Atakan Özyurt 1993 yılında Ordu’da dünyaya gelmiştir. Bilal Hancı 1989 yılında Trabzon’da dünyaya gelmiştir. Fatih Yasin ise 1993 yılında İstanbul’da doğmuştur. Atakan ile Fatih, grupta ilk tanışan arkadaşlar olmuşlardır. Sonrasında ise Bilal Hancı, Atakan ve Yasin ile birlikte iş yapmak istemiştir. Ekip sonrasında Kafalar kanalını oluşturmuştur. Bugünler de 6 Milyondan fazla takipçisi olan kanal başta eğlence olmak üzere her alanda videolar çekmektedir.


4. OHA diyorum! (5.63 Mn Abone)

en-basarili-turk-youtuberlar-013.jpg

Oha Diyorum kanalı günlük hayatımızda çoğu insanın yaşadığı olaylarla ilgili verdiği tepki üzerine kurulan eğlence ve medya projesidir. Kanalın siteleri 2014 yılında 1 ayda toplam 15 milyon gösterim almıştır. Facebook’ta 3,000.000 takipçisi Youtube’da ise 5,000.000'dan fazla abonesi mevcuttur. Oha Diyorum Kanalı’nın asıl sahibi Uğur Uğurcan’dır. Youtube kanalı ise Mediakraft Türkiye şirketi tarafından kiralanmıştır. Kanalın yönetimi ise Mediakraft Türkiye şirketinden Ersan Özer ve ekibi tarafından düzenlenmektedir. Kanalın baş sunuculuklarını Fırat Bey ve Melih Bey yapmaktadır.


3. Deli Mi Ne? (6.96 Mn Abone)

en-basarili-turk-youtuberlar-014.jpg

Kanalında birbirinden çılgın videolar yayınlayan Deli Mi Ne? kanalının sahibi Fester Abdü daha önce hiç görülmemiş içerikleri takipçilerine sunmaktadır. Kanalında abonelerini eğlendirmeyi amaçlayan Abdü Antalya'da yaşamaktadır. 1.69 boyunda olan Fester Abdü 66 kilodur. Abdü Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan mezundur. 1993 yılında Adana'da dünyaya gelmiştir.


2. Orkun Işıtmak (8 Mn Abone)

en-basarili-turk-youtuberlar-015.jpg

Orkun Işıtmak, 1996 yılında İzmir’de dünyaya geldi. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesinde, İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünde aldı. Bu süre içerisinde Youtube kanalı açtı ve ilk olarak oyun videoları ile ismini duyurdu. Sonrasında ise takipçilerine eğlenceli videolar çekmeye başladı. Toplamda 7 Milyondan fazla kullanıcıya ulaştı.


1. NDNG - Enes Batur (13.8 Mn Abone)

en-basarili-turk-youtuberlar-016.jpg

" Youtube " hesabı üzerinden 6 milyonu aşan bir takipçi sayısına ulaşan Enes Batur Sungurtekin, 9 Nisan 1998 yılında Antalya’da dünyaya geldi.

Yaşadığımız yıl itibarıyla (2020)  henüz 21 yaşında olan, Youtube dünyasına Türkiye’den katılan ilk kullanıcılardan Enes Batur, takipçilerine sunduğu " Vlogger " ve oyun videolarıyla eğlenceli anlar yaşatmaktadır.

Başarılı işleri sayesinde Türkiye'nin en çok tanınan Youtuber'i olan Enes Batur, 2018 yılında kendi hayatını anlatan " Hayal mi Gerçek mi? - Enes Batur" filmini çekti. Filminde ise sektörde ismi duyulmuş diğer Youtuber arkadaşlarını oynattı.


BONUS 1

Reynmen (6.19 Mn Abone)

en-basarili-turk-youtuberlar-017.jpg

Bu sıralar herkesin dilinde olan "Derdim Olsun" şarkısıyla çıkışını tam anlamıyla yücelten, Yusuf Aktaş 24 saat içerisinde 11 milyon kez izlenerek Youtube rekoruna da imza atmayı başarmıştır.


BONUS 2

Oğuzhan Uğur / BaBaLa TV (2.5 Mn Abone)

en-basarili-turk-youtuberlar-018.jpg

Oğuzhan Uğur BaBaLa TV isimli kanalında çok başarılı programlar yapmaktadır. Programına ünlü isimleri konuk alan Oğuzhan Uğur sohbeti, muhabbeti, konulara yer yer ciddi yer yer mizahi bakış açısıyla hızlı yükselen Youtuberlardan.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
89 Yorum