Annelerde Emzirme Konusunda Yapılan 10 Yanlış

Emzirmek birçok annenin merak ettiği konuların başında gelmektedir.Peki, emzirme hakkında en çok yanılgıya düşülen olaylar nelerdir? Emzirme de yaşanan sıkıntılar nelerdir? İşte, bebek emzirme ve annenin yapmaması gereken yanlışlar...
Annelerde Emzirme Konusunda Yapılan 10 Yanlış

Emzirme İle İlgili Yapılan Hatalar

Çiçeği burnunda annelerin çoğunlukla doğum sonrası en büyük isteği, minik yavrularını anne sütüyle besleyip onu bu mucizevi besinden bolca faydalandırmak. Ancak kimi zaman gerek hurafeler, gerek zorunluluk gerekse bilmeden yaptıkları bazı yanlış davranışlar nedeniyle istemeden de olsa bunu gerçekleştiremeyebiliyorlar.

 emzirme-ile-ilgili-yapilan-hatalar.jpg


1. Doğumdan Sonra Sütüm Gelmedi Emziremedim

Bembeyaz anne sütünün gelmesi birkaç günü bulur. İlk günlerde gelen sarımsı renkteki sıvı, bebeğiniz için çok değerli ve gerekli olan süt. Zaten bebeğine ilk günlerde birkaç damla süt yetecek. Bunun için sabret, sütünün çoğaldığını göreceksin.

emzirmek


2. Hastayken Emzirmemeliyim

Hastalığa göre değişen bu durumda memelerinde enfekte olmuş lezyonlar varsa ya da bir kereye mahsus tedavi amaçlı radyoaktif ışın almışsan, bunların etkisi geçene kadar emzirmeyi erteleyebilirsiniz.

emzirmek


3. Bebeğim Aç Kalıyor

Eğer bebeğiniz düzenli olarak kilo alıyorsa, her gün yaşına uygun adette çişli ve kakalı bez çıkarıyorsa, hareketli ve neşeliyse yeterince besleniyordur. Bu nedenle ne kendinizi ne de bebeğinizi yıpratmayın.

emzirmek


4. Memelerim Küçük Olduğu İçin Sütüm Az

Memelerin büyüklüğüyle ya da küçüklüğüyle sütün azlığının ve çokluğunun bir alakası yoktur. Sadece süt bezlerin çeşitli sebeplerle doğuştan yetersizse süt üretimin az olabilir.

emzirmek


5. Emzirirken Çok Acı Çekiyorum

Emzirirken acı çekmenizin sebebi bebeğinizin memeyi doğru şekilde emmemesinden kaynaklanır. Memenin sadece en ucunu alırsa, memenin koyu renkli aerola kısmının tamamı ağzına girmemişse emzirme işlemi acılı olabilir. Bundan kurtulmak için bebeğin memeyi doğru şekilde almasını sağlamalısınız.

emzirmek


6. Süt Arttırıcı Gıdaları Yemeliyim

Sütü artıracak 3 şey var: Birincisi bol bol emzirmek, ikincisi sağlıklı ve dengeli beslenmek, üçüncüsü bedenin susuz kalmaması için su içmek. Diğer sütü arttırdığını düşündüğünüz gıdalar sizi sadece susatır. Yani süt arttırımı bol sıvı tüketerek gerçekleşir.

emzirmek


7. Sütüm Fışkırıyor Bebeğim İstemiyor

Sütünüz çok gelince bebeğiniz bu hıza ayak uyduramayıp hava yutmasına sebep olur. Bu yüzden de sürekli ağlar, başını geriye atar. Bunun için doktorunuz sizi bir diyete sokabilir.

emzirmek


8. Her Emzirmeden Sonra Gaz Çıkarmasamda Olur

Her emzirmeden sonra mutlaka bebeğinizin gazını çıkartmalısınız. Emzirmeden sonra bebeğiniz huzursuz görünmüyor diye böyle düşünebilirsiniz ama hata edersiniz çünkü her bebek emerken az da olsa mutlaka hava yutar. Bu da gaza sebep olur.

emzirmek


9. Emzirirken Hamile Kalmam

Bir bilgi kirliliği ise emziren kadınların kamile kalmadığıyla ilgilidir. Hem emzirip hem de hamile kala bir sürü kadın var. Emzirmek sizi kısır yapmaz. Bu yüzden mutlaka doğum kontrol hapı kullanmalısınız.

emzirmek


10. Hamile Kalınca Emzirmeyi Bırakmalıyım

Hamile kalıp diğer çocuğunuzu da emzirmenizde hiçbir sakınca yoktur. Bu karnınızdaki bebeğinizin gelişimini engellemez.

emzirmek


Kimler Emzirmemeli?

  • HIV virüsü taşıyan
  • Aktif ve tedavi edilmemiş tüberküloz hastalığı olan
  • HTLV-1 türünde kansere yakalanmış
  • Kanındaki kurşun miktarı belli bir orandan yüksek olan 
  • Uyuşturucu kullanan
  • Tedavi amacıyla düzenli olarak radyoaktif ışınlar alan ve
  • Anne sütünden çocuğa geçecek belli ilaçları kullanan

​Belli bir hastalığınız varsa ve ilaç kullanıyorsanız doktorunuza emzirdiğinizi belirtip ona göre ilaçlar vermesini isteyebilirsiniz.

Önerilen İçerik: Bebek Emzirme Hakkında Şok Eden İlginç Bilgiler!

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.