Emre Ercil Kimdir

Muhteşem Yüzyıl Kösem isimli dizide canlandırdığı Reyhan karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Emre Ercil, 17 Mayıs 1971'de Ankara'da dünyaya geldi.
Emre Ercil Kimdir

Emre Ercil Biyografisi

Ankara'da dünyaya gelen Emre Ercil, lise eğitiminden sonra Bilkent Üniversitesi'nde tiyatro üzerine eğitim aldı. Eğitimlerinden sonra pek çok kez tiyatro sahnesine çıkan Emre Ercil, kamera karşısına ise ilk kez Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi isimli dizide canlandırdığı Bahri karakteri ile geçti. Başarılı oyucu günümüzde ise Muhteşem Yüzyıl Kösem isimli dizide Reyhan karakterini canlandırmaktadır. 

2010'da Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi isimli dizide Bahri karakterini canlandırdı. Dizi, Ankara'da cinayet büroda çalışan başarılı bir ekibin yaşadıklarını ve çözmeye çalıştıkları vakaları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Erdal Beşikçioğlu, Fatih Artman, İnanç Konukçu, Berkan Şal ve Seda Bakan yer aldı. Emre Ercil daha sonra ise Milat isimli dizide Rafael Sami karakterini canlandırdı. Dizi, Milli İstihbarat Teşkilatı'nda yaşanılan olayları ve gizlenen gerçekleri anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Ufuk Bayraktar, Ahmet Uğurlu, Burç Kümbetlioğlu ve Yasemin Öztürk yer aldı. 

emre3.jpg

Genç oyuncu daha sonra ise Ulan İstanbul isimli dizide yer aldı. Dizi, kendi yöntemleriyle adaleti sağlamayan çalışan bir ekibin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Uğur Polat, Şebnem Bozoklu, Erkan Kolçak Köstendil, Kaan Yıldırım, Sevtap Özaltun ve Caner Özyurtlu yer aldı. Emre Ercil ardından herkesin merakla beklediği Muhteşem Yüzyıl Kösem isimli dizide Reyhan Ağa karakterini canlandırdı. Dizi, Osmanlı Devleti'nin bir döneminde damgasını vuran Kösem Sultan ve harem entrikalarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Hülya Avşar, Ekin Koç, Beren Saat, Mete Horozoğlu, Erkan Kolçak Köstendil, Mehmet Kurtuluş ve pek çok başarılı oyuncu yer aldı. 

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • 2010-Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi
  • 2014-Ulan İstanbul
  • 2015-Milat
  • 2015-Muhteşem Yüzyıl: Kösem

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum