Emrah Başsan Kimdir

Emrah Başsan, 17 Nisan 1992’de Kocaeli’nin Gebze ilçesinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüplerde ve Türkiye Milli Futbol Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Emrah Başsan Kimdir

Emrah Başsan Biyografisi

Emrah Başsan’nın Kulüp Kariyeri

Emrah Başsan, çok küçük yaşlarda futbol oynamaya başladı ancak ilk takım kariyerine Dolayoba Spor Kulübü’nde start verdi. 2002 yılına kadar kendini burada eğitti ve sonrasında Pendikspor’un alt yapısına dahil oldu. 7 sene boyunca Pendikspor’un alt yapısında birçok kategoride kendini gösteren Emrah, 2009 yılında ilk kez A takıma çıkartıldı. Bu sayede profesyonel kariyerine imza atmış oldu. 2 sezon forma giydiği Pendikspor’da toplamda 42 maça çıkıp 9 gol attı. Etkili performansı ile göz dolduran Emrah bazı kulüplerin transfer listesinde yer aldı. Kendisi ile en çok ilgilenen takım olan Antalyaspor’a bonservissiz şekilde transfer oldu. Takıma dahil olur olmaz ilk sezonda 40 maça çıkıp 5 gol atarak takımda önemli oyuncu olduğunu kanıtladı. Sonraki iki sezonda Süper Lig’de takımı ile mücadele etti ve değişilmez oyuncu kategorisine girdi.

emrah başsan antalyaspor

2013-2014 sezonunda takımının küme düşmesini engelleyemedi. 2014-2015 sezonunu PTT 1. Lig’de oynadı ve bir sene sonra tekrardan Süper Lige’ takımı ile beraber çıktı. 2015 yılı itibariyle kariyerine Antalyaspor’da devam etmektedir.

Emrah Başsan’ın Milli Takım Kariyeri

Emrah Başsan, milli formayı kariyerinde ilk olarak 2010 yılında Türkiye U-18 kadrosuna davet edilmesiyle beraber giydi. Kariyeri boyunca 2 kez davet edilen futbolcu bu iki maçta da sahada yerine aldı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.