Emma 2020 Filmi İzleyici Yorumları ve Konusu

Gerek konusu gerekse çekimleri ile gündeme gelen Emma. Adlı yapımı inceleyerek sizler için içerik haline getirdik. Emma. Hakkında bilinmesi gerekenler ve incelemesi.
Emma 2020 Filmi İzleyici Yorumları ve Konusu

Emma (2020) Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

2020 Şubat çıkışlı bir Komedi, Dram, Romantik film Emma.’nın oyuncu kadrosunu, yapımcılarını, konusunu, izleyici yorumlarını ve hakkında bilinmesi gerekenleri derledik. İşte Emma. Hakkındaki detaylar.


1. Film ilk olarak 14 Şubat 2020 tarihinde Birleşik Krallık’ta gösterime girdi. Prodüksiyon uzun metrajlı filmler arasında bulunup 2 saat 4 dakika gibi bir süreye sahiptir.

1-740.jpg


2. Focus Features’in orijinal YouTube kanalında 21 Kasım 2019 tarihinde yayınladığı ilk fragman tam 6.433.942 kişi tarafından görüntülenmiştir. Fragman aynı zamanda film hakkındaki beklentileri yükselterek gündeme damgasını vurmayı başarmıştır.

2-758.jpg


3. Emma. Eleanor Catton'un senaryosundan, Jane Austen'in 1815 romanından uyarlanan, Autumn de Wilde tarafından yönetilen bir İngiliz – Dram filmidir. Yapımcıları Tim Bevan, Eric Fellner, Graham Broadbent ve Pete Czernin’dir. Film çekimi için yaklaşık 10 milyon Dolar harcanırken gişeden elde ettiği rakam 25.7 milyon Dolar’dır.

3-749.jpg


4. Prodüksiyon şarkıları Isobel Waller-Bridge ve David Schweitzer tarafından hazırlanmıştır. Sinematografisini Christopher Blauvelt’in üstlendiği filmin yapım şirketleri Perfect World Pictures, Focus Features, Working Title Films’dir. Film menşei Birleşik Krallık’tır.

4-761.jpg


5. NeOldu yazarları olarak izlediğimiz ve izlemenizi tavsiye ettiğimiz filmin oyuncu kadrosunun bir kısmı ise şu şekilde; Anya Taylor-Joy (Emma Woodhouse), Angus Imrie (Bartholomew), Letty Thomas (Biddy), Gemma Whelan (Miss Taylor and Mrs. Weston), Bill Nighy (Mr. Woodhouse), Edward Davis (Charles), Rupert Graves (Mr. Weston), Miranda Hart (Miss Bates), Myra McFadyen (Mrs. Bates), Johnny Flynn (Mr. Knightley) ve Mia Goth (Harriet Smith).

5-627.jpg


6. Oldukça beğenilen filmin odak noktası 1800’ler İngiltere’sinde iyi niyetli ancak iyi niyetli olduğu kadar bencil bir kadının arkadaşlarının aşk hayatlarına müdahele etmesinin etrafında dönüyor.

6-617.jpg


7. Yapımın konusunu ise zengin Emma Woodhouse'un arkadaşı ve eski kadın öğretmeni Bayan Taylor, Weston adlı beyefendi ile yeni evlendi. Emma onları tanıştırdığı için evliliğin kendisi yüzünden gerçekleştiğini düşünür ve insanları birleştirmeyi sevdiğine karar verir. Emma'nın babasıyla düğününde Hatfield'a (Emma'nın evinin adı) döndükten sonra, kayınbiraderi Knightley'in tavsiyesini görmezden geldi ve kendine yeni odak noktası buldu. Yeni arkadaşı Harriet Smith'i yerel papaz Bay Elton’u birleştirmeye çalışır. Diye özetleyebiliriz.

7-757.jpg


8. Emma Rotten Tomatoes üzerinden %87, Google Kullanıcılar’ı üzerinden %81 eşleşme almıştır. IMDB üzerinden 23.326 kişinin verdiği oy ile 6,3 puan almayı başaran film Türkiye’de ise oldukça beğenilmiştir.

8-669.jpg


Emma Filmi Hakkındaki İzleyici Yorumları

👤 Kitabını çok sevip, daha önce çekilmiş dizi ve film bütün versiyonlarını izleyince 2020 yapımı son filmi izlemeden olmazdı. Filmi ben çok beğendim. Bir kadın yönetmenin (bkz: Autumn de Wilde) elinden çıktığı her karesinden belliydi. Kostümler, mekanlar, filmin tüm sahnelerine yansımış soft renkler harikaydı. Esprili, eğlenceli mükemmel bir film. Anya Taylor-Joy çok sevimli, genç bir yetenek. Kendisini pek çok projede izleyeceğimize eminim. Mutlaka izlenmeli.


👤 Gwyneth Paltrow'un oynadığı birinci Emma'dan kesinlikle daha iyi; zengin, detaycı ve titiz. Her bir sahnesi, sanki Victoria dönemi tablosu gibi çekilmiş. Özellikle kıyafetlere olağanüstü emek harcanmış. Film seyredeni mutlu etmek için özel renklendirilmiş sanki. Aynı etkiyi 'Anne With e'yi izlerken de hissetmiştim. Bu filmde dikkatimi çeken bir diğer unsur İngiliz burjuvazisi. Jane Austen aristokrat bir aileden gelmiyordu. Onun içinde yer aldığı topluluk, bu filmde gördüğümüz insanlar gibi yaşıyor, konuşuyorlardı. 


👤 Son zamanlarda bunu izleme şansı buldum. Gwyneth Paltrow'la olan filmi seviyorum ve kesinlikle BBC mini dizisini seviyorum, bu yüzden özellikle birkaç kötü eleştiriyle bunu izlerken temkinli davrandım. Düşük beklentilerle girdiğim için miydi bilmiyorum ama bu filmden çok memnun kaldım! Kuşkusuz hikayeyi bilmiyorsanız, hızlı hareket edebilir, ancak adil olmak gerekirse, kitap uzun ve sıkıcı, iki saate sığacak çok şey var, ki bu 2008 filmiyle ilgili sorunumdan biri. 


👤 Filmin tamamı, bir sahne müzikali ile bir Viktorya dönemi komedisinin, koreografik hizmetkarlar ve şakşak mizahla tuhaf bir karışımı gibiydi. Ayrıca filmden pastel ve pastoral sahneler alan ve Andrew Davies'in iki bölümlü televizyondan gelen zenginlikle ilgili yorucu takıntısı olan bir sürü 1996 Emma da vardı. Emma ve Bayan Bates'in değişken ölçeğinde değil, ama Bay Knightley'in çilek toplama partisinin Wilton House, Salisbury için National Trust tanıtım videosuna dönüşmesi....


👤Evet, kendimi bu filme hazırlamak için kitabı okudum. Uzundu, okumak zordu - ama sonunda sevmeye başladığım keyifli bir başyapıttı. İlk fragman düştüğünde bu film gereksiz hissetti (Bu hikayenin kaç film uyarlaması var? 7?) Ancak süper kahraman bilimkurgu filmlerinde, ön filmlerde, devam filmlerinde ve yeniden başlatmalarda boğulan bir dünyada söylemeliyim - bu bir nefes temiz hava. Karakterler ile yüce ve ince yön arasındaki kimya, akıllı diyalog ve Emma rolündeki yüce Anya Taylor-Joy (performansı Gwyenith Palrow'a parasının karşılığını veriyor)


👤 Emma, ​​en sevdiğim Jane Austin romanlarından biridir. Bu prodüksiyon genel olarak bir rezalet. Kostümler, saçlar ve mekanlar görkemli ve güzel, ancak yönetmenin ve belki de baş aktrisin kitabı hiç anlamadığı gerçeğini örtmek için çok az şey yapıyor. Emma, ​​yanlış kafalıysa ve biraz şımarıksa çekici ve tatlıdır. Kalbi iyidir ve Frank Churchill'in etkisi altındayken genellikle inanılmaz derecede naziktir ve davranışlarından hemen pişman olur. Bu versiyonda, Emma kendisinden başka hiç kimseyi düşünmeyen olağanüstü bir velet olarak gösteriliyor.


👤 Muhteşem görünüyor - modalar, iç mekanlar, vb - ve iyi bir oyuncu kadrosu var. Ancak Austen'in muhteşem romanının derinliği, incelikli gözlemi ve zekâsından yoksundur. Karakterlerden bazıları daha çok karikatür gibidir (özellikle Bay Woodhouse ve Bay Elton). Bu Dickens için iyi çalışıyor ama Austen için geçerli değil. Kuşkusuz, iki saatlik bir film alanında karakter gelişimini göstermek ve alt kurguların hakkını vermek zordur, dolayısıyla hikayenin bazı yönleri çok aceleye gelmiş gibi göründü. 


👤 Bu, Emma'nın şimdiye kadar gördüğüm en tuhaf versiyonu. Kitabı seviyorum ve 1996 (Paltrow) ve 2009 (Garai) film versiyonlarının büyük bir hayranıyım, ancak bu 2020 versiyonu sadece tuhaf! Emma'nın dönüşümle ilgili olması gerekiyordu. Sevecen ve şefkatli bir kadına dönüşen güzel, şımarık bir kız. Bu Emma şımarıktı ve tüm film boyunca kaba davrandı ve hiç değişmedi.


Emma Filmi Oyuncuları ve Başrolü

Anya Taylor-Joy – Emma Woodhouse

24 yaşındaki genç ve güzel oyuncu olan Anya Taylor-Joy 16 yaşında oyuncu olmak için okulu bırakmıştır. Bıraktıktan sonra kariyerine hemen başlayan güzel oyuncu şu zamana kadar 30’dan fazla yapımda görev almıştır. En İyi Çıkış Yapan Oyuncu Dalında Gotham Bağımsız Film ve , Empire Award for Best Female Newcomer ödüllerinin sahibidir.

o1-097.jpg


Mia Goth – Harriet Smith

26 yaşındaki güzel oyuncu En İyi Çıkış Yapan Oyuncu Dalında Britanya Bağımsız Film Ödülü’ne adaydır. Şimdiye kadar 15’ten fazla yapımda rol almıştır. Kendini en çok High Life adlı filmde aldığı rol ile tanıtmıştır.

o2-088.jpg


Johnny Flynn – Mr. Knightley

John Flynn bir İngiliz müzisyen, şarkıcı, söz yazarı ve aktör. Flynn, Johnny Flynn ve Sussex Wit grubunun baş şarkıcısı ve söz yazarıdır. 40’tan fazla eserde rol almıştır ve şu an 37 yaşındadır.

o3-054.jpg


Çıkış Tarihi: 14 Şubat 2020 Birleşik Krallık

Kategori: Romantik – Komedi – Dram

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.