Eminönü'nde Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Eminönü, İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı bir semtidir. Tarihin izlerini taşıyan bu semt, farklı ülkelerden insanların sürekli gezdiği semtler arasındadır.
Eminönü'nde Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Eminönü Gezilecek Yerler

Eminönü, tarihi yarımadanın Haliç'e bakan yüzüz. Boğaz'a kıvrılan dünyanın en güzel burnu. Ticaret, kültür ve tarih kokan yer. Bu içeriğimizde Eminönü'nde gezebileceğiniz yerleri sıralayacağız.


İstanbul Tekel Müzesi

1985 yılında açılan müzede, birçok eser sergilenmektedir. Tekelde üretilen ürünlerin örnekleri çeşitli şekiller de sergilenmektedir.

eminonunde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-006.jpg

Adres; Tekel Gn. Md. Basın ve Halkla İliş. Md. Unkapanı/İstanbul


Tanzimat Müzesi

Tanzimat Müzesi, Gülhane Parkı’nın içinde yer almaktadır. 1983 yılında hizmet vermeye başlayan müzede, zengin bir koleksiyon bulunmaktadır. Aynı zamanda müzede, önemli devlet adamlarının tabloları da yer almaktadır.

eminonunde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-007.jpg

Adres; Gülhane Parkı, Sirkeci Eminönü Fatih İstanbul


Türkiye İş Bankası Müzesi

Türkiye İş Bankası, uzun yıllarca Türkiye’ye hizmet vermiştir. Daha sonra 2007 yılında müze olarak kullanılmaya başlanmıştır. Müzede bulunan 10 salon, farklı koleksiyonlarla hazırlanmış ve ziyaretçilere sunulmuştur.

eminonunde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-008.jpg

Adres; Hobyar Mahallesi, Bankacılar Sk. No:2, 34112 Fatih/İstanbul

İlgili İçerik;

İstanbul Gezilecek Yerler


Fransız Hapishanesi

1800’li yıllarda Fransız mahkumların bulunduğu yer olan Fransız Hapishanesi, günümüzde kültür sanat etkinliklerinin yapıldığı bir mekan olarak kullanılmaktadır.

eminonunde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-009.jpg

Adres; Küçük Ayasofya Mah. Hisardibi Çıkmazı Fatih / İstanbul


Mısır Çarşısı

Mısır Çarşısı, İstanbul’un en eski çarşılarından biridir. 1660 yılında IV. Mehmet, tarafından inşa ettirilmiştir. Mısır Çarşısı’nın içinde hediyelik eşyalar satan dükkanlar, kuyumcular ve baharatçılar yer almaktadır.

eminonunde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-005.jpg

Adres; Rüstem Paşa Mahallesi, Erzak Ambarı Sok. No:92, 34116 Fatih/İstanbul


Gülhane Parkı

1912 yılında park haline getirilen Gülhane Parkı’nın bir diğer adı, Sarayburnu Parkı’dır. Gülhane Parkı, Topkapı’nın Has Bahçe’lerinden biridir. Günümüzde, eğlence ve dinlenme alanı olarak kullanılmıştır. Gülhane Parkı, tarihte önemli olaylara tanıklık eden bir parktır.

eminonunde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg

Adres; Cankurtaran Mh., Kennedy Cd., 34122 Fatih/İstanbul


Gedik Paşa Hamamı

Ahmet Gedik Paşa, tarafından yaptırılan camii, Osmanlı mimarlarından mimar Hayrettin’in eseridir. 1475 yılında yapılan eser, günümüzde hala hizmet vermektedir.

eminonunde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-015.jpg

Adres; Hamam Cad. No:61 Gedikpaşa /fatih/istanbul, 34126


Kadırga Hamamı

Kadırga Hamamı’nın 300 yıllık bir geçmişi vardır. Tarihin izlerini taşıyan bu hamam, günümüzde hala hizmet vermektedir. Özellikle yabancı turistlerin ziyaret ettiği tarihi mekanlar arasındadır.

eminonunde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg

Adres; Şehsuvar Bey Mahallesi, Kadırga Limanı Cd. No:69, 34130 Fatih/İstanbul

İlgili İçerik;

İstanbul'daki Tarihi Hamamlar


Rüstem Paşa Hamamı

Rüstem Paşa Hamamı, Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan bir hamamdır. Diğer bir adı Tahtakale Hamamı’dır. Hamam, II. Mehmet döneminde inşa edilmiştir fakat hamam günümüzde iş hanı olarak kullanılmaktadır.

eminonunde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-012.jpg

Adres; Sarıdemir Mahallesi, Uzun Çarşı Cd. 329/2, 34134 Fatih/İstanbul


Yeni Camii

Yeni Camii, Eminönü’nün sembolü haline gelen camilerden biridir. 1597 – 1665 yılları arasında yapılmıştır. Camii, Safiye Sultan’ın emri ile temeli atılmış, Turhan Hatice Sultan’ın bağışlarıyla camii ibadete açılmıştır. İç ve dış mimarisi ile büyüleyen bir camidir.

eminonunde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

Adres; Rüstem Paşa Mahallesi, Yeni Cami Cd. No:3, 34116 Fatih/İstanbul


Ahi Çelebi Camii

Ahi Çelebi Camii, 1480 – 1500 yılları arasında yapılmıştır. Mimar Sinan’ın eserlerinden bir olan Ahi Çelebi Camii, zaman içinde yaşanan depremlerden dolayı zarar görmüştür fakat, hala turistler tarafından ziyaret edilen bir camidir.

eminonunde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-004.jpg

Adres; Sarıdemir Mahallesi, Ragıp Gümüşpala Cd. No:36, 34134 Fatih/İstanbul


Galata Köprüsü

Galata Köprüsü, Haliç üzerinde yer almakta, Eminönü ve Karaköy semtlerini birleştirmektedir. Galata Köprüsü, mimari güzelliği ile dikkat çeken bir eserdir. Köprünün üzerinde balık tutan insanlar vardır. Köprünün alt kısmında ise balık restoranları ve kafeler bulunmaktadır.

eminonunde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-018.jpg

Adres; Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Galata Köprüsü, 34425 Beyoğlu/İstanbul

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.