Emine Ülker Tarhan Kimdir

Emine Ülker Tarhan, 29 Kasım 1963’te Mersin’in Tarsus ilçesinde dünyaya gelen kadın siyasetçidir. Siyaset dışında aynı zamanda Türk Hakimliği görevi de bulunan Tarhan, Anadolu Partisi Genel Başkanı’dır.
Emine Ülker Tarhan Kimdir

Emine Ülker Tarhan Biyografisi

Emine Ülker Tarhan, 10 yıllık klasik eğitimden sonra 1981 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne kayıt oldu ve 5 sene burada lisans eğitimini tamamladı. Okuduğu dönemde Umut Turhan ile tanıştı ve sonrasında evlendi. Bu evlilikten iki çocuk sahibi oldu.

Üniversite’den mezun olduktan sonra bir dönem serbest avukatlık yaptı ve 1994 yılında hakimlik mesleğine geçiş yaptı. Türkiye’nin birçok bölgesinde hakimlik görevinden bulunan Tarhan, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) kurucu üyesi olup, birliğin Genel Sekreterliği’nin yanı sıra 2009-2011 yılları arasında YARSAV başkanlığını yürüttü.

emine ülker tarhan milletvekili

2011 yılında milletvekili adayı olabilmek için bütün görevlerinden istifa etti ve 12 Haziran 2011 Seçimlerinde TBMM 24. dönem Ankara Milletvekili seçildi. 2011-2013 yılları arasında CHP Grup Başkanvekilliğini yürüttü. Parti içinde çıkan huzursuzluklar sonucunda 31 Ekim 2014 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa etti.

Emine Ülker Tarhan, 14 Kasım 2014 tarihinde kurucu üyesi olduğu Anadolu Partisi'nin Genel Başkanı olduğu partiyi 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra kapatmıştır.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.