Emine Gülizar Emecan Kimdir? & Hakkında Bilgi

Emine Gülizar Emecan 1968 senesinde Antalya’da doğmuştur. Bu içeriğimizde Emine Gülizar Emecan hakkında tüm merak edilenleri bir araya getirdik.
Emine Gülizar Emecan Kimdir? & Hakkında Bilgi

Emine Gülizar Emecan Biyografisi

24 Haziran 2018 düzenlenen genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin 3. bölge İstanbul milletvekili adayı olmuştur.

emine-gulizar-emecan-biyografisi.jpg


Emine Gülizar Emecan Kimdir?

1968 senesinde Antalya’da dünyaya gelmiştir. Kendisi gibi CHP taraftarı olup siyaset ile ilgilenen Verem Savaş Doktorluğu ve İl Sağlık Müdürlüğü yapmış olan Doktor Adil Emecan ile evli olup aynı zamanda 1 çocuk sahibidir. Asıl mesleği ise İnşaat Mühendisliği’dir.

emine-gulizar-emecan-kimdir.jpg


Emine Gülizar Emecan'ın Eğitim Hayatı

İlk ve ortaokulu Antalya’da okuyan Emecan, 1985 yılında da İstanbul Teknik Üniversitesi’ni kazanmıştır. Burada İnşaat Fakültesi’nin İnşaat Mühendisliği bölümünde 5 sene eğitim görerek mezun olmuştur. Bunun yanı sıra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde de İşletme Eğitimi konusunda sertifika programı almıştır. Bütün bu bilgi birikimleri ile birlikte İstanbul’a yerleşen Emine Gülizar Emecan, burada bir inşaat firmasında, inşaat mühendisliği alanında çalışmaya başlamıştır. Yalnızca bununla yetinmeyen Emecan, medikal estetik ve mücevherat piyasasında da işletmecilik yaparak hayatına devam etmiştir. Bunun yanı sıra, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi, İşletme Fakültesi’nde Yüksek Lisans yaptıktan sonra girişimcilik konusunda eğitimi verme, yöneticilik konusunda eğitim verme, KOBİ koçluğu ve linguistik programlama gibi alanlarda ki sertifika programlarını tamamlamıştır.

emine-gulizar-emecanin-egitim-hayati.jpeg


Emine Gülizar Emecan'ın Siyasi Hayatı

Üniversite yıllarındayken siyasetle ilgilenmeye başlamıştır. Bu ilgi 1994 senesinde eşi Dr. Adil Emecan’ın, Zeytinburnu belediye başkanlığı koltuğuna seçilmesiyle daha da aktif olmaya başlamıştır. 1994 ve 1999 seneleri arasında Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat işleri Müdürlüğü altında çalışmalarına destek vermiştir. Özellikle de kadın hakları ve onların sosyalleşmesi ve meslek sahibi olması konusunda birçok çalışma yürütmüş ve bu çalışmalara öncülük etmiştir. 2011 yılında ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin, İstanbul İl Örgütü bünyesine kurul üyesi olarak atanmıştır. 14 Mayıs 2012 tarihli İl kongresinde seçilmesinin ardından görevine devam etmiştir. 3 buçuk yıl boyunca AR-GE’de sorumlu İl başkan yardımcısı olarak görev yapmıştır. Bunu yanı sıra 2015 ve 2017 arasını kapsayan dönemlerde de CHP İstanbul İl Eğitim Sekreterliği olarak görevde bulunmuştur.

emine-gulizar-emecanin-siyasi-hayati.jpg

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.