Emine Erdoğan Kimdir

12. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi olan Emine Erdoğan, 16 Şubat 1955’te İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Peki, Emine Erdoğan, nerelidir, kaç yaşındadır ve ne zaman first lady olmuştur?
Emine Erdoğan Kimdir

Emine Erdoğan Biyografisi

Emine Erdoğan, İstanbul’da beş çocuklu bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Erdoğan, aslen Siirtlidir. Annesi Hayriye Gülbaran, babası Cemal Gülbaran’dır. Sonraki yıllarda Fatih’ten Üsküdar’a geçen Emine Erdoğan, 1966’da Zeynep Kamil İlkokulu’nda mezun oldu ve ardından Mithatpaşa Kız Lisesi'nde ortaokul bölümünde okudu. Kendi istekleri sonucunda okuldan ayrıldı.

emine erdoğan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

Emine Erdoğan, 1970 yılına geldiği zamanda annesi Hayriye Hatun’un kızına türban bağlamayı öğretti ve o yıldan itibaren bir daha hiç çıkarmadı.

Emine Erdoğan ve Recep Tayyip Erdoğan Evliliği

Sonraki yıllarda, Emine Erdoğan, Şule Yüksel Şener ile tanıştı ve bu tanışma onun hayatında dönüm noktası olarak yer edindi. Bu tanışıklığın ardından “İdealist Kadınlar Derneği”nde aktif olarak görev aldı. Burada gerçekleştirilen bir konferansta Recep Tayyip Erdoğan ile tanışan Emine Erdoğan, 4 Temmuz 1978 evlendi. 23 yaşında evlenen çiftin Ahmet Burak Erdoğan, Sümeyye Erdoğan, Necmettin Bilal Erdoğan, Esra Erdoğan adında 4 çocuğu oldu.

Başbakan Eşi: Emine Erdoğan

2003 yılında yapılan seçimlere Siirt’ten katılan Recep Tayyip Erdoğan, buradan milletvekili seçildi ve bu durum Emine Erdoğan için dönüm noktası oldu. 14 Mart 2003 yılında Ahmet Necdet Sezer’in onayından sonra 15 Mart 2018’de Başbakanlık koltuğuna oturdu. Emine Erdoğan ise Başbakan eşi olarak hayatının dönüm noktalarından ilkini yaşadı.

Emine Erdoğan’ın hayatı 2007 yılında “Emine Erdoğan: İktidara Taşıyan Kadın” adı ile Gazeteci Ayla Özcan tarafından kitaplaştırılmıştır.

Emine Erdoğan ve First Lady

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2014 yılında resmen Cumhurbaşkanı olmasının ardından Emine Erdoğan Cumhurbaşkanı eşi oldu ve Türkiye’nin First Lady’si oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum