Emin Haluk Ayhan Kimdir

Milliyetçi Hareket Partisi Denizli Milletvekili olan Emin Haluk Ayhan, 1957 yılında Denizli Güney'de doğdu. Baba adı Hüseyin Rifat, annesinin adı Sıdıka'dır.
Emin Haluk Ayhan Kimdir

Emin Haluk Ayhan Biyografisi

Emin Haluk Ayhan ‘ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

Ege Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdiktan sonra yüksek lisansını Dokuz Eylül Üniversitesinde tamamladı. York Üniversitesinde Ekonomi ve Sağlık Ekonomisi, Colorado Ekonomi Enstitüsünde İnsan Kaynakları ve Risk Yönetimi, New York College of Insurance'ta hayat ve sağlık sigortası eğitimi gördü.

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) uzmanı olarak çalıştı. Sağlık Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığında danışmanlık, Özelleştirme İdaresinde Daire Başkanlığı yaptı.

Şeker Kurulu, Türk Akreditasyon Kurulu, Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu. Tarımsal Destekleme Kurulunda DPT ve Dış Ticaret Müşteşarlığı (DTM) temsilciliklerini üstlendi. DTM Müsteşar Yardımcılığı ve İGEME Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu.

MHP Genel Başkan Başdanışmanı oldu. 23. Dönemde Denizli Milletvekili seçildi.

Emin Haluk Ayhan, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Denizli Milletvekili olarak yeniden meclise girdi.

Ayhan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.