Emilia Clarke Kimdir

Game of Thrones isimli dizide canlandırdığı Daenerys Targaryen karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Emilia Clarke, 1 Mayıs 1987’de İngiltere’de dünyaya geldi.
Emilia Clarke Kimdir

Emilia Clarke Biyografisi

İngiltere’de dünyaya gelen Emilia Clarke, lise eğitiminden sonra Londra Drama Merkezi’nde tiyatro eğitimi aldı. Eğitimi sırasında çeşitli oyunlarda yer aldı. Ardından Doctors isimli dizide ufak roller almaya başladı. Tüm dünyanın dikkatini ise Game of Thrones isimli dizide canlandırdığı Daenerys Targaryen  karakteri ile çekti. 

2011’de yayınlanmaya başlayan Game of Thrones’te sergilediği başarılı performansı ile 2011 EWwy Ödüllerinde en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünün sahibi oldu. Fantastik bir dünyada iyi ve kötünün savaşını anlatan dizide, Lena Headey, Peter Dinklage, Maisie Williams, Kid Harrigton gibi başarılı oyuncular yer aldı. Ardından çeşitli filmlerde yer almaya başladı. 2011’de ise Dom Hemingway isimli filmde rol aldı. Film, hapishaneden çıktıktan sonra değişen dünyayla yüzleşen ve kızıyla arasını düzeltmek için uğraşan bir adamın yaşadıklarını anlatıyor. Filmin  başrollerinde ise Jude Law, Mark Wingett, Simon DeSilva ve Deborah Rosan yer aldı. 

emilia-clarke3.jpg

 

2012’de ise Spike İsland isimli filmde Sally karakterini canlandırdı. İngiltere yapımı filmin başrollerinde Elliott Tittensor, Nico Mirallegro, Jordan Murphy ve Emilia Clarke yer aldı. Daha sonra ise Terminatör: Genisys isimli filmde Sarah Connor karakterini canlandırdı. Film, insanlığın robotlarla savaştı ve geleceğin tehdit adlında olduğu bir dönemde yaşananları anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Emilia Clarke, Arnold Schwarzenegger, Jai Courtney, Jason Clarke yer aldı. 

Ödülleri :

  • 2011 - EWwy Awards- en iyi yardımcı kadın oyuncu, Game of Thrones’deki rolü için

Filmleri :

  • 2015 - Terminatör 5 (Terminator: Genesis)
  • 2011 - 2014 - Game of Thrones (dizi)
  • 2013 - Overdrive
  • 2013 - Spike Island
  • 2013 - Dom Hemingway
  • 2010 - Dinozor Saldırısı (Triassic Attack)
  • 2009 – Doctors 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.