Emil Forsberg Kimdir

Emil Forsberg, 23 Ekim 1991’de İsveç’in Sundsvall kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İsveç Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Emil Forsberg Kimdir

Emil Forsberg Biyografisi

Emil Forsberg’in Kulüp Kariyeri

Emil Forsberg, futbol kariyerine ilk olarak 2000'li yılların başında GIF Sundsvall'da başladı. Küçük yaşlardan itibaren yer aldığı ekipte, genç takımlara yükselene kadar mücadele verdi ve burada gösterdiği perforamans sayesinde dönemin teknik direktörünü etkileyerek 2009 yılında As takıma yükseltildi.

emil fosberg sundsvall

Profesyonel kariyerine başladığı takımı ile tek maça çıkmadan, kendisini geliştirmesi amacıyla Medskogsbron BK'ya kiralık olarak gönderildi. Burada 2 maça çıkıp 2 gol atan futbolcu, Sundsvall'a kısa süre sonra geri çağrıldı ve sezona takımı ile beraber devam etti. 4 sezon kadrosunda bulunduğu Sundsvall ekibi ile toplamda 97 maça çıkan Emil Fosberg, oynadığı süre içerisinde 24 kez gol sevinci yaşadı. 

emil fosberg malmö

2013-2014 sezonu öncesinde İsveç Ligi’nin güçlü ekiplerinden Malmö ile görüşmelere başladı. Transfer olduğu andan itibaren teknik direktörün gözüne giren başarılı futbolcu, ilk sezonunda 40 maça çıkıp 10 kez fileleri havalandırdı ve takımı 2013-2014 sezonu sonunda İsveç Süper Kupası ile İsveç Allsvenskan 1. Ligi şampiyonluklarını yaşattı.

emil fosberg rb leipzig

Bir sonraki sezonda da Malmö forması altında başlangıç yapsa da, 29 maçta 16 gol attı ancak devre arasında Almanya Bundesliga 2 ekiplerinden RB Leipzig'e 3,7 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. İlk yarım sezonunda Bundesliga 2'de 15 maçta sahne aldı. 2015-2016 sezonuna da burada giriş yapan Fosberg, sezon devam ederken, 15 maçta 5 gollük performans sergileyerek takımına katkı sağladı.

Emil Forsberg’in Milli Takım Kariyeri

Emil Forsberg, milli takım formasını kariyerinde ilk kez 2009 yılında İsveç U-19 takımında giydi. U-19 forması altında bir sene mücadele verdi ve 8 maçta görev aldı. Uzun bir süre herhangi bir milli takımda forma şansı yakalayamayan Fosberg, 2014 yılında İsveç A Milli Takımı'na davet edildi. 2015 yılı itibariyle A Milli forma ile 12 kez sahada mücadele verip 1 gol atma başarısı gösterdi.

Emil Forsberg’in Başarıları

Malmö                                      

İsveç Allsvenskan: 2013, 2014

İsveç Süper Kupası: 2013, 2014

Bireysel Başarıları

İsveç Allsvenskan Yılın Orta Saha Oyuncusu: 2014

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.