Elvis Presley Kimdir

Rock müziğin sembol isimlerinden ünlü şarkıcı ve oyuncu Elvis Presley kısa hayat serüvenine onlarca eser sığdırmıştır.
Elvis Presley Kimdir

Elvis Presley Biyografisi

Tam adı Elvis Aaron Presley olan ve dünyada 'rock müziğin kralı' olarak tanınan ABD’li ünlü şarkıcı, müzik adamı ve oyuncu Mississippi’nin Tupelo şehrinde doğdu.

Elvis Presley’i kral yapan en büyük özelliği sesinin çok güzel olmasıydı. Aynı zamanda yakışıklı ve karizmatik yapısı ona 1950’lerde Elvis The Pelvis lakabının takılmasına nende oldu. Sanat hayatı boyunca müziğe büyük hizmetler sunan Presley, büyük eserlere imza attı.

Onlarca şarkısından, ‘I Want You’, ‘I Need You’, ‘I Love You’, ‘One Night’, ‘Speedway’, ‘Too Much’ gibi şarkıları hafızalardan silinmemiştir.

Ayrıca sanatçı; ‘Elvis Presley’, ‘Elvis’, ‘Loving You’ adında birçok albüm çıkarmıştır. ‘Love Me Tender’, ‘Wild in the Country’, ‘Blue Hawaii’, ‘Girls! Girls! Girls’ filmlerde oynamıştır.

Elvis Presley 16 Ağustos 1977’de Memphis Tennesse’de hayatını kaybetti. Hayatı boyunca şöhreti yaşayan ünlü müzisyen ölümünden onca yıl geçmesine rağmen hala sevenleri tarafından unutulmamakta ve şarkıları dinlenmektedir. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.