Elon Musk Kimdir? Elon Musk Kaç Yaşında?

Tesla ve SpaceX gibi dünyaca ünlü markaların sahibi olan Elon Musk hakkında bilgileri bu yazımızda derledik. İşte Elon Musk Kimdir? Elon Musk Serveti Ne Kadar? ve Elon Musk Kaç Yaşında? gibi soruların cevabı.
Elon Musk Kimdir? Elon Musk Kaç Yaşında?

Yaptığı yatırımlar ile dünyada adından sıkça söz ettiren Elon Musk’ın başarıları adeta göz dolduruyor. Özellikle Mars gezegenine gönderdiği uydu ve teknolojik açıdan gelişmiş robotlarla sürekli olarak dünya gündemine bomba gibi düşmeyi başarmıştır. Aşağıdaki kısımda Elon Musk kimdir? Elon Musk kaç yaşında? gibi sorulan yanıtlarını bulabilir ve ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. İşte Elon Musk hakkında bilgiler.


Elon Musk Kimdir?

Elon Musk Kimdir?

28 Haziran 1971 yılında Güney Afrika’da dünyaya gelen Elon Musk’ın Kanada ve Amerika Birleşik Devletler olmak üzere toplamda 3 tane vatandaşlığı bulunmaktadır. En çok SpaceX ve Tesla Motors ile tanınsa da Musk’ın SolarCity, Neuralink ve The Boring Company adında 5 adet aktif şirketi bulunmaktadır. Bu şirketlerin her birinin farklı alanlarda amacı vardır. Aslında bunlardan daha önce PayPal’ı 1999 yılında X.com adında kurdu. Daha sonra Musk, şirketini eBay’a satarak gelecek yatırımları için büyük gelir elde etti.


Elon Musk Serveti Ne Kadar?

Elon Musk Serveti Ne Kadar?

2021 yılının Ocak ayının ilk haftalarında Elon Musk, dünyanın en zengin adamı unvanını almayı başarmış olsa bile 8 Şubat 2021 tarihinde güncellenen verilere göre 184.4 milyar dolarlık servetiyle şimdilik 2. Sırada yer alıyor. Günümüzde ise kripto para piyasasına yaptığı yatırımlar sayesinde servetini her geçen gün arttırıyor.


Elon Musk Eğitim Hayatı

Elon Musk Eğitim Hayatı

20’li yaşlarına kadar Güney Afrika’da yaşadı ve daha sonra Birleşik Devletlere göç etti. Elon Musk okul okumak için yaşadığı ülkeyi değiştirse de içindeki girişimcilik hissine yenik düştü ve iş kariyeri uğruna Stanford Üniversitesinde yaptığı yüksek lisansını bıraktı. Aradan yıllar geçti ve kardeşi Kimbal Musk ile ilk şirketini kurdu.


Elon Musk Eşi Kimdir?

Elon Musk Eşi Kimdir?

Elon Musk ilk olarak dünya evine 2000 yılında Justine Musk ile girdi ve evliliği tam 8 sene sürdü. 2 sene bekar yaşayan Musk, Talulah Riley ile tekrardan evlendi. Bu çift beraberliklerinden 2 sene sonra ayrıldı ve 1 yol sonra yeniden birleştiler. Evlilikleri 3 sene daha sürdürdükten sonra 2016 yeniden boşanma kararı aldılar. 2018 yılında Musk, Kanadalı şarkıcı Grimes ile çıkmaya başladı. Birliktelikleri günümüzde devam etmektedir.


Elon Musk Kaç Yaşında?

Elon Musk Kaç Yaşında?

Toplamda 7 çocuk babası olan Elon Musk’ın Nevada Alexander Musk ismini verdiği ilk çocuğu daha 10 haftalıkken ani bebek ölümü sendromundan hayatını kaybetti. 2004 ve 2006 yılları arasında 5 çocuğu olan Musk’ın 2020 yılında son olarak ismiyle gündeme oturan X Æ A-12 isimli çocuğunun dünyaya geldiğini açıkladı. Milyoner baba Elon Musk 49 yaşındadır.


Elon Musk Şirketleri

  • PayPal
  • SpaceX
  • Tesla Motors
  • SolarCity
  • Neuralink
  • The Boring Company

1999-2016 yılları arasında 5 adet şirket kurmayı başaran Elon Musk, kuzeni Lyndon Rive’nin yer aldığı SolarCity şirketiyle elektrikli araçları için iş birliği yaptı.

Elon Musk Şirketleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.