Kolay Elmalı Kek Tarifi, Elmalı Kek Nasıl Yapılır?

Elma severlerin vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan elmalı kek, lezzetiyle damakları şenlendiriyor. İşte en pratik elmalı kek tarifi.
Kolay Elmalı Kek Tarifi, Elmalı Kek Nasıl Yapılır?

Tatlı elma kokusu ile evinizi saran bu kek, en sevilen kek çeşitleri arasında yer almaktadır. Pratik yapımı ve basit malzemeleri sayesinde her evde kolayca yapılabilen elmalı kek, altın günlerinin vazgeçilmezlerinden. Bu içeriğimizde elmalı kekin en zahmetsiz tarifini bulabilirsiniz.

İşte kolay, hızlı ve lezzetli bir elmalı kek tarifi sizlerle...

Elmalı Kek Nasıl Yapılır?

Elmalı Kek tarifi

  1. İlk olarak yumurtayı ve şekeri bir kaba koyup çırpın. Ardından sıvı yağı ve sütü ilave ederek karıştırmaya devam edin. Daha sonra un ve kabartma tozu eklemesi yaparak hamurunuzu tamamlayın.
  2. Kek karışımının yarısını kalıba dökmeden önce margarin yardımıyla yağlayın. Elmaları soyup küp şeklinde doğrayın içerisine tarçın, ceviz ve fındık içini ekleyip karıştırın. Artık elmalı karışımı kek kalıbına alabilirsiniz.
  3. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 40-45 dakika boyunca pişirin. Kekinizi bir süre dinlendirdikten sonra kabınızdan çıkartabilir ve dilimleyebilirsiniz.

Malzemeler

  • 4 Adet Yumurta
  • 1,5 Su Bardağı Tozşeker
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 4,5 Su Bardağı Un
  • Kabartma Tozu
  • 3 Adet Elma
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • 1 Çay Bardağı Ceviz ya da Fındık İçi

Elmalı Kek Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Elmalı Kek tarifi

Elmalı kek yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan birisi elmaların boyutudur. Elmaları eğer çok fazla küçük doğrarsanız elmalarınız hamur içerisinde kaybolabilir. Hamurunuzu dökmeden önce kek kalıbınızı mutlaka yağlamalısınız. Yağlanmamış kek kalıbı kekinizin çıkmasını engeller. Kek yapmanın en kritik noktası fırının önceden ısıtılmış olması gerekmektedir. Aynı zamanda fırından yeni çıkan keki dinlendirmeniz gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ayvalı Kek TarifiIspanaklı Kek Tarifi

Elmalı kek ne kadar sürede pişer?

Elmalı kek, diğer kekler gibi ortalama 40 dakika içerisinde pişerek hazır hale gelmektedir.

Elmalı kekin malzemeleri nelerdir?

Elmalı kek yapımında: Yumurta, şeker, süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu, elma, tarçın, ceviz ya da fındık kullanabilirsiniz.

Elmalı kekin içi neden pişmez?

Keklerin içinin pişmemesinin asıl nedeni hazırlanan hamurun fazla cıvık olmasıdır. Bunun yanında iyi ısınmamış olan fırında istenilen sonucu vermemektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.