Elmalı Ayva Tatlısı Tarifi

Akşam saatlerinde yenilen yemeğin üstüne gidebilecek en güzel tatlılardan bir tanesidir elmalı ayva tatlısı. İçerisinde barındırdığı meyveler sayesinde ağzınızda enfes bir tat bırakacak olan bu tatlı hafif olması sebebiyle de vazgeçilmeziniz olacak.
Elmalı Ayva Tatlısı Tarifi

Elmalı Ayva Tatlısı Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 6 Adet Ayva ( çekirdekleri çıkartılmış )
  • 1 Adet Limonun Suyu
  • 2 Su Bardağı ılık Su
  • 2 Adet Kırmızı Elma
  • 12 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 1 çay Kaşığı Tarçın
  • Gıda Boyası

Süslemek için;

  • Yarım Bardak Ceviz
  • Kaymak

Elmalı Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ayva, elma, ceviz ve kaymak gibi malzemelerden oluşan enfes lezzet elmalı ayva tatlısı, yapım aşaması bakımından en fazla 1 saatinizi alacaktır. Hazırlanma aşaması 20 dakika sürerken, pişirmesi aşaması ise ortalama 50 dakika sürmektedir. Biraz zahmetli gibi gözükse de sonunda ulaşacağınız tat, çekilen zahmeti güzel hale getirecektir.

 

Elmalı Ayva Tatlısı ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Elmalı Ayva Tatlısı yapımına başladığınızda ilk olarak ayvaları güzelce soyun, temizleyin ve daha sonra ortadan ikiye bölün.
  2. Daha sonra bıçak yardımıyla çekirdeklerini çıkarın, çekirdek kısmını biraz fazla olacak şekilde oyarak bir alan oluşturun.
  3. Elmalı ayva tatlısının en önemli noktası ise tencereye yerleştirilen ayvaların kararmasın diye limon suyunu üzerinde gezdirin ve üst üste gelecek şekilde yerleştirin.
  4. Öncesinde ayvaların çekirdeklerini çıkarmıştık. Bu çekirdekleri dışarı atmıyoruz. Renk vermesi için tencerenin içerisine katıyoruz.
  5. Ayvalarımızın içine 2 su bardağı ılık suyu dökün ve tencerenin kapağını açık bırakarak pişmeye başlayın.
  6. Bir başka kabın içinde elmalarınızı soyup rendeleyin ve içine şekerinizi de ilave edip pişmekte olan ayvalarınızın içine açtığınız çukurlara birer kaşık şekerli harcınızdan yerleştirin.
  7. Ortalama 40 dakika bu şekilde pişirin. Ayvalarınızı ocaktan alın ve soğuması için bir kenara koyun.
  8. Hemen ardından cevizlerinizi süslemekle amacıyla ayvaların üzerine dizin.
  9. Son olarak ise soğumuş ayvaların üzerine kaymak ilave edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.