5 Günde 7 Kilo Verdiren Elma Diyeti Listesi

Elma diyeti sayesinde hızlı ve etkili bir şekilde kilo vereceksiniz. Sizler için hazırlamış olduğumuz diyet listesi aşağıdaki gibidir.
5 Günde 7 Kilo Verdiren Elma Diyeti Listesi

Elma Diyeti Nedir?

5 günde 7 kilo vermenizi sağlayacak elma diyeti, şok diyeti olarak bilinir. Diyetin ana besin kaynağı elma ve sudur. Elmanın yüksek oranda lif içermesi nedeniyle bağırsaklarınız çalışın, metabolizmanız hızlanır.

Elma Diyeti Listesi

Aynı zamanda düşük kaloriye sahip olan elma kolay bir şekilde kilo vermenizi sağlar. Gün içerisinde kolayca uygulanabilen elma diyeti sayesinde hem kilolarınızdan hem de ödemlerinizden kurtulabilirsiniz.

Elma Diyeti Nasıl Yapılır?

Elma diyeti isteğe bağlı olarak 3 ile 5 gün arasında uygulanabilir. Eğer 3 gün uygulanırsa 3 kilo, 5 gün uygulanırsa 7 kilo verdiren bir diyet türüdür. 3 günden daha fazla uygulanması sağlığınız açısından tavsiye edilmez.

Elma Diyeti Listesi

Diyet boyunca beslenme listesine bağlı kalmanız gerekir. Aynı zamanda en az 2 litre su tüketmeniz ve 1 saat yürüyüş yapmanız şarttır. Diyeti uygularken ekmek, tuz, şeker, undan uzak durmanız gerekir. Aşağıda elma diyetinin listesini detaylıca hazırladık.

Elma Diyeti ile Hızlıca Zayıflamak Mümkün mü?

Elma oldukça düşük kalorili bir besindir. Bu özelliği sayesinde kolayca kilo verebilirsiniz. Elma diyeti ile kolaylıkla istenmeyen kilolardan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Elma lif açısından zengin bir besindir. Lifli yiyecekleri tercih ederseniz kilo vermeniz daha kolay olur.

Elma Diyeti Listesi

Elma diyeti uyguladığınızda, elma ile beraber yanında günde 10-12 bardak su içmelisiniz aynı zamanda 1 saat yürüyüşü de eklemelisiniz. Eğer elma diyetine sadık kalıp, elmadan başka hiçbir şey tüketmezseniz çok hızlı kilo vermeniz mümkündür. Bu tarz diyetleri doktorunuza danışmadan uygulamamanızı öneririz.

Elma Diyeti Listesi

Kısa süre içerisinde kilo vermenizi sağlayacak elma diyetini uygularken yarıda bırakmamalı, başka besinler tüketmemelisiniz. Elma diyetiyle 5 günde 7 kilo vermek için neler yapmalıyız? İşte, bu özel diyetin gün gün planlaması;

Elma Diyeti 1. Gün

Elma Diyeti Listesi

Gün boyu elma yiyebilirsiniz fakat 10-15 bardak su içmelisiniz.

Elma Diyeti 2. Gün

Elma Diyeti Listesi

Kahvaltı: Doyana kadar yeşil elma tüketin.

Öğle yemeği: Limon ve sirkeyle soslanmış yeşil salata üzerine biraz süzme peynir ekleyebilirsiniz.

Akşam yemeği: Doyana kadar elma tüketin.

Elma Diyeti 3. Gün

Elma Diyeti Listesi

Kahvaltı: Kepekli bir dilim elma, 1 parça tavuk veya et ve bir elma.

Öğle yemeği: 1 adet salatalık, havuç, kereviz salatası.

Akşam yemeği: Doyana kadar elma tüketin.

Elma Diyeti 4. Gün

Elma Diyeti Listesi

Kahvaltı: Kepekli bir dilim elma, 1 parça tavuk veya et ve bir elma.

Öğle yemeği: Sebze salatası yanında 100 gr balık.

Akşam yemeği: 1 su bardağı yağsız süt ve 1 yemek kaşığı yulafı akşamdan suda bırakın, suyu süzüp, yulafları sütle karıştırıp tüketin

Elma Diyeti 5. Gün

Elma Diyeti Listesi

Kahvaltı: 1 elma, 1 pişmiş yumurta ve 1 dilim kepekli ekmek.

Öğle yemeği: Bir kase salata, 1 parça ızgara tavuk.

Akşam yemeği: Doyana kadar elma

Elma diyetini uygulamadan önce doktorunuza danışmanızı mutlaka öneririz.

Elma Diyetinin Sağlığa Faydaları

Elma diyetinin sağlığa birçok faydası vardır. Bağırsakları çalıştırır, diyabet riskini azaltır, kansere karşı korur, eklem ağrılarına iyi gelir, solunum sistemine iyi gelir, dişleriniz için oldukça faydalıdır, kolesterolü düşürür.

Elma Diyeti Listesi

Elma diyetinin bir zararı yoktur fakat elma diyetine başlamadan önce kişilerin mutlaka doktoruna başvurması gerekir. Tansiyon ve şeker hastası olanların yapmaması gereken bir diyet türüdür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Diyetisyenlerin Önerdiği En Etkili ÇeşitleriEnder Saraç'ın Önerdiği Diyet Listesi

1 hafta elma yiyerek kaç kilo verilir?

Elma diyeti sayesinde 1 haftada yaklaşık 5 ile 7 kilo arasında verebilirsiniz. Düzenli bir şekilde uygulandığı zaman elma diyeti etkisini gösterecektir. Şeker hastası olanların elma diyetini yapmaması gerekir.

Sadece elma yiyerek zayıflanır mı?

Elmanın yüksek oranda lif içermesi bağırsaklarınızı çalıştırır. Düşük kaloriye sahip olan elma kolay bir şekilde kilo vermenizi sağlar. Gün içerisinde kolaylıkla uygulanabilen elma diyeti sadece kilolarınızdan değil, vücudunuzdaki ödemden de kurtulmanızı sağlar.

Elma diyeti nasıl oluyor?

Elma diyetinde kahvaltıdan önce 1 su bardağı ile güne başlanır, kahvaltıda bir fincan şekersiz ve sütsüz kahve içilir. 1 su bardağı yağsız süt ve 5 kaşık yulaf içine 1 adet yeşil elma rendelenerek tüketilir. Ara öğünde yeşil çay ve ceviz yenir. Akşamda yiyebildiğiniz kadar elma yemeniz gerekir. Son olarak günde 2 litre su içmelisiniz.

Elma diyeti sağlıklı mı?

Elma diyeti 5 günlük bir kilo verme diyetidir. Düşük kalorili olduğu için bazı bünyelere uygun değildir. Bol miktarda bütün elma yiyeceğiniz bu diyette kilo vermeme ihtimaliniz yoktur. Bu diyette bazı öğünler elma içerirken, diğer öğünler protein, sebze ve tam tahıl içerebilir. Elma diyeti, sağlıklı bir diyet türü değildir.

1 hafta elma yiyerek kaç kilo verilir?

1 hafta boyunca ağırlıklı olarak elma tüketirseniz 5 ile 7 kilo arasında verebilirsiniz. Elma diyeti herkese uygun bir diyet değildir. Özellikle şeker hastaları, tansiyon hastaları, yaşlılar ve hamilelerin uygulamaması gereken bir diyet türüdür. Elma oldukça düşük kaloriye sahip olduğu için anında kilo verdirir fakat düzenli yapılması gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum