Elde Kalan Koca "HİÇ"

Mantık bazen bütün zihninizi ele geçirebilir.
Elde Kalan Koca "HİÇ"

RAYINA OTURMAMIŞ HAYATLAR

Kadın erkek ayırt etmeden herkes kendini düşünür bu hayatta. Kendi yoluna bakarken hayatında kaybedilen insanlar, kaçırdığı fırsatlar çokçadır. Bunları görmezler, göremezler…  Kendi hayatlarında hırsları yüzünden boğulmak ne kadar da acıdır. Belli bir noktaya uzanmak için bütün fırsatları kaçırmaları koymaz onlara.

Ama gün gelir gözleri açılır. Karşılarına çıkan fırsatları nasıl kendi elleriyle ittiklerini görürler. Her şey kapanmıştır belki de kapanmak üzeredir. Geri dönüş yoktur.

Çok zor kendi hayatını yoluna sokmaya çalışırken iki kişilik bir hayat yaşamak, bu reddedilemez. Tek başına yapmaya çalışırlar. Özellikle erkekler ataerkil toplumun parçası oldukları için her şeyi kendisi yapmak isterler, bunun için çalışırlar. İşlerini yoluna koyduktan sonra etrafına bakarlar ve kimseyi göremezler. Ne hayat arkadaşı ne bir dost, sırdaş… Çünkü sadece kendilerini düşünmüştür, sadece arzularını düşünmüştür.

Yaşanmışlıkları silemez kimse. Unutmak çok güçtür. Kalp ve mantık arasına bir noktada kalırlar. Genelde de kadınlar kalplerine söz geçiremezler, daha uysallardır. Ama bazen öyle şeyler olur ki katlanırlar, kendi kendilerini bitireceklerini bilseler bile mantığıyla hareket etmek zorunda kalırlar.

Herkes ister ciddi ilişki, herkes ister bir ömür sevdiğiyle olmak, her şeyi onla paylaşmak. Ama sonunu bileceği bir şeye başlamak da cesaret ister. Tutar bazı şeyler. Hesap vermekten korkarlar belki de.  

Bazen kelimeler susar, diyecek hiçbir şey kalmaz. Mantık tüm bedeni ele geçirmiştir. Sadece mantığının kuklası gibi hareket eder insan. Söz geçiremez, mantığı almaz hiçbir şeyi. Neden? Niçin? Diyerek kendisini yıpratırlar. Cevabını almadan yollarına devam ederler.

Hep isyan ederler ama sessizdir bu isyanlar. Kimseye duyuramazlar içinde olup bitenleri. Ha oldu ha olacak derken ömürleri gider ve elde kalan sadece koca bir HİÇ olur.

Geçen zamanlarına lanet ederler, kendilerine kızarlar.  Ne değişir… yine koca bir HİÇ.

NeOldu.com / Dilara KARACA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.