Elazığ’da Davul Klarnet Eşliğinde Sahur Halayı

Elazığ’da bir araya gelen mahalle sakinleri davul ve klarnet eşliğinde önce sahur halayı çekti, ardından çiftetelli oynadı.
Elazığ’da Davul Klarnet Eşliğinde Sahur Halayı

Elazığ’da saat 00:30’da Bölge Camii önünde bir araya gelen Üniversite Mahallesi sakinleri davul ve klarnet eşliğinde önce halay çekti, ardından çiftetelli oynadı. Uzun halay kuyruğu oluşturan mahalle sakinleri renkli görüntüler oluşturdu. Yöresel kıyafet giyerek çiftetelli oynayan 5 yaşlarındaki bir çocuk ise halay çeken grubun arasında dikkat çekti. Halay çeken grubu izlemeye gelen çok sayıda vatandaş ise telefonlarıyla sahur halayını görüntüledi.

elazığ sahur

halay

Bu yıl Ramazan ayında sahur halayının 5’incisini düzenlediklerini söyleyen mahalle sakinlerinden Erhan Taştek, “Sahur halayı Elazığ’ın en önemli etkinliklerinden bir tanesidir. Her sene sahur vakti mahallerde halay çekilir. Bu güzel bir etkinlik. Gençlerin bir araya geldiği uzun bir halayın oluşturulduğu etkinliktir. Bu seneki kalabalığımız daha da güzel. Güzelliği yaşatmak için her sene davam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Güzelliklerin her zaman yaşanmasını istediklerini belirten Taştek, “Elazığ’a has ve tüm ülkede de konuşulan bir etkinlik. Her geçen sene daha da iyisi ve güzeli olacak. Mahallemizin gençleri de bu konuda çok hassas. Hep beraber bu güzelliği yaşatacağız." dedi.

Halay çeken kalabalık daha sonra 'Ölürüm Türkiyem' şarkısını söyleyerek, Bölge Camii önünden ayrıldı.

sahur

halay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.