Elazığ' ın Meşhur Lezzetleri

Elazığ' ın yemek kültürü oldukça çeşitli ve zengindir. Elazığ' ın restoranlarında yöresel lezzetlerinden oluşan yemeklerin tadına bakabilirsiniz.
Elazığ' ın Meşhur Lezzetleri

Harput Köfte

Harput köftesi, oldukça meşhur ve herkes tarafından bilinen bir köfte çeşididir. Geleneksel bir tat olan Harput köfte sulu köfte kıvamındadır. Elazığ’ da tadılması gereken bir lezzettir.

 

elazigin-meshur-lezzetleri-002.jpg

 

Tutmaç Çorba

Soğuk havalarda içilmesi gereken lezzetli bir çorbadır. Tutmaç çorbasının tarihi Oğuz’ lara kadar uzanmaktadır. Tarihi açıdan önem taşıyan bu çorba Elazığ’ın en sevilen çorbasıdır.

 

elazigin-meshur-lezzetleri.jpg

 

Kaburga

Elazığ’ a yolu düşenlerin mutlaka tatması gereken bir lezzettir. Kaburganın dillerden dillere dolaşan bir tadı bulunmaktadır. Kaburganın içine pirinç, kıyma ve bademden oluşan bir harç koyularak hazırlanan bir yemektir. Oldukça lezzetli bir yemek olan kaburga herkes tarafından çok sevilmektedir.

 

elazigin-meshur-lezzetleri.jpeg

 

Işkınlı Yumurta

Işkın Elazığ dağlarında yetişen ekşimsi bir tada sahip olan bitkidir. Bu bitkinin üzerine yumurta kırılarak tüketilmektedir. Elazığ yöresine ait farklı bir lezzettir. Genellikle sabah kahvaltılarında tüketilmektedir.

 

elazigin-meshur-lezzetleri.JPG

 

Anamaşı

Anamaşı çorbası kavurmadan yapılan bir çorbadır. Elazığ yöresine ait eşsiz lezzete sahip bu çorba genellikle kış aylarında pişirilmektedir. Kavurma dışında içinde bakliyat da bulunan çorba lezzeti kadar sağlıklı da bir çorbadır.

 

elazigin-meshur-lezzetleri-001.jpg

 

İçli Köfte

İçli köfte Elazığ ve Malatya arasında paylaşılamayan bir lezzettir. Her iki ille de içli köfte oldukça güzel yapılmaktadır fakat iki şehrin yapım usulü farklıdır. İçli köfte daha önceleri özel günlerde yapılırken günümüzde istenilen her an yapılmakta ve tüketilmektedir. Elazığ’ da içli köfte mutlaka tadılmalıdır, diğer illerde yapılan içli köftelerle olan farkı bu şekilde anlaşılabilir.

 

elazigin-meshur-lezzetleri-006.jpg

 

Kalbur Hurması

Kalbur Hurması Elazığ tatlı çeşitlerindendir. Elazığ’ a gidildiğinde tadılması gereken bir tatlıdır. Kalbur Hurması yanına reçel, bal gibi tatlılar koyularak ikram edilmektedir.

 

elazigin-meshur-lezzetleri-005.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum