El Paso'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

ABD Teksas Eyaleti'nin büyük merkezlerinden El Paso, yaklaşık 700 bin kişinin yaşadığı tarihi, turistik ve kültürel açıdan değerli bir kenttir. El Paso'ya yapacağınız geziler için şehrin gezilecek görülecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
El Paso'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Franklin Dağları Devlet Parkı

El Paso'da bulunan bu bölge, tam 1654 metre yükseklikte yer almaktadır. Tam 10 bin hektarlık dev bir alanı kapsayan Franklin Dağları Devlet Parkı, Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük kentsel parkı olma unvanını elinde bulunduruyor. Dünyaca ünlü park yılın hemen hemen her döneminde yürüyüş, dağcılık, dağ bisiklet ve motosikleti, piknik meraklılarının en fazla uğradığı alanlardan biridir. Ayrıca sunduğu mükemmel manzaralarla fotoğraf meraklılarını da kendisine çeken bu mükemmel parkı isteyenler teleferikle yukarıdan seyretme ayrıcalığını da yaşayabiliyor. Kentin sembolü haline gelen bu doğal park alanı, El Paso gezi rehberinizde ilk sıralarda yer almalı.

franklin-daglari-devlet-parki.jpg

 

Ulusal Border Patrol Müzesi

ulusal-border-patrol-muzesi.jpg

Ulusal Border Patrol Müzesi, bu isimle ABD'de faaliyet gösteren bir kolluk kuvveti adına kurulmıştur. 1985 yılından bu yana faaliyet gösteren müze, vergiden muaf olarak hizmet vermektedir. Border Patrol adlı teşkilatın tam 21 bin ajanı bulunmaktadır ve bu kurum ABD'ye yasadışı insan giriş çıkışı, silah ve kaçakçılığı önlemek için oluşturulmuştur. Bu kurumu onurlandırmak adına kurulan Ulusal Border Patrol Müzesi de bu alanda tektir. 930 metrekarelik müzede Border Patrol'un kuruluşundan beri memurların kullandığı silahlar, helikopterler ve arabalar, motosikletler vb. sergilenmektedir. Ayrıca devriye köpekleri sergisi, memur rozetleri ve bir de sanat sergisi sunulmaktadır. Alışılmışın dışında bir müze keşfetmek isteyenler El Paso seyahatinde bu kurumu tercih edebilir.

 

Chamizal Milli Anıtı

chamizal-milli-aniti.jpg

Amerika Birleşik Devletleri ile Meksika sınırının yakınında kurulan bir park alanıdır. 22 hektar genişliğindeki anıt niteliğindeki park, 1974 yılında kurulmuştur. Parkın kuruluşuna ABD ile Meksika arasındaki sınır anlaşmazlıklarının barışçıl yöntemlerle çözülmesi vesile olmuştur. Anıtparkın içerisinde sanat galerileri, amfitiyatro, tiyatro salonu ve bir kültür merkezi faaliyet gösteriyor. Çiçek ve ağaçlandırma çalışmalarının mükemmel yapıldığı anıtpark, iki ülkenin 100 yıldan fazla süren sınır sorununun çözümüne yakışır şekilde dizayn edilmiştir. El Paso'nun gezilecek görülecek meşhur yerleri arasında bulunan bu sınır anıtparkına mutlaka vakit ayırmalısınız.

 

El Paso Arkeooji Müzesi

el-paso-arkeoloji-muzesi.jpg

Teksas ve çevresinin tarih öncesi dönemlerine ait kalıntılarının sergilendiği bir müzedir. Burada sadece El Paso ve çevresinin tarih öncesi dönemlerine değil Kuzey Meksika bölgesine ait yaklaşık 14 bin yıllık eserler bulunmaktadır. Kalıcı arkeolojik kalıntılarıyla meşhurlaşan müzede kumaşlar, ticari ögeler, takılar, seramik ve sanat ürünleri ile Amerika yerlilerinin yaşayışını canladıran balmumu heykeller sunulmaktadır. Faydalı konferanslar düzenleyen kuruma giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Her yıl on binlerce ziyaretçi çeken müze El Paso'nun tarihi ögelerini barındırmaktadır ve kentin en turistik yerlerinden biri olarak önemlidir.

 

Aziz Patrick Kilisesi

aziz-patrick-kilisesi--002.jpg

El Paso'da bulunan Aziz Patrick Kilisesi kentin başpiskoposluk merkezi olup Teksas Eyaleti'nin en önemli manevi yapılarından biri olarak kabul görmektedir. Roma Katolik Kilisesi olarak hizmet veren kutsal yapı, Barnett, Haynes & Barnett yapı şirketi tarafından inşa edilmiştir. 1914 ve 1917 yılları arasında dikilen kilise, Romanesk Revival mimari tarzının ülkedeki eşsiz simgelerinden biridir. Tamamıyla tuğladan yapılmıştır ve kilisenin içerisinde İncil'den sahnelere, haçlara, heykellere ve kabartmalı fresklere geniş yer verilmiştir. El Paso'nun tarihi ve turistik yerlerinden biri olan Aziz Patrick Kilisesi kentteki rotalarınızdan biri olmalıdır.

 

Abraham Chavez Tiyatrosu

abraham-chavez-tiyatrosu.jpg

Burası 2,500 kişi kapasiteli meşhur bir konser salonudur. Salon adını El Paso Senfonisi'nde uzun yıllar boyunca şeflik yapan Abraham Chavez'den almaktadır. Bu salon tiyatro etkinlikleri, müzikal konserleri, mezuniyet törenleri, Broadway gösterileri, El Paso Senfoni Orkestrası performansları ve daha birçok özel etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Mimarisi ve iç dekorasyonu ile büyüleyen Abraham Chavez Tiyatrosu El Paso'nun görülmesi gereken meşhur yerlerindendir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.