Ekrem Erdem Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili olan Ekrem Erdem, 1948 yılında Sivas’ta doğmuştur.
Ekrem Erdem Kimdir

Ekrem Erdem Biyografisi

Ekrem Erdem’in Eğitim ve Çalışma Hayatı

İstanbul Üniversitesi Edebiyat FakültesiTarih Bölümü’nden mezun olduktan sonra çalışma hayatına başlayan Erdem, 1966–1973 yılları arasında öğretmenlik, 1973–1978 yılları arasında da Başbakanlık Arşiv Genel Müdürlüğü’nde arşivist olarak görev yaptı.

Ekrem Erdem’in Siyasi Hayatı

1984 yılında siyaset hayatına  Refah Partisi Şişli Belediye Başkan adayı olarak girdi. Aynı partide Şişli İlçe Başkanlığı, İstanbul İl Teşkilatı’nda Teşkilatlanmadan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

1995 yılında Refah Partisi’nden İstanbul Milletvekili seçilerek TBMM’ye girdi. TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu üyeliğinin yanı sıra çeşitli araştırma komisyonlarında da üyelik ve başkanlık yaptı.

22. Dönemde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden İstanbul milletvekili olarak yeniden seçildi. AK Parti’de MKYK Üyeliği ve Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevlerini yerine getirdi.

Ekrem Erdem, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde de Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili seçilerek yeniden meclise girmiştir.

Erdem, evli ve beş çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.