Ekrem Dumanlı Kimdir

Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni olan Ekrem Dumanlı, 1964 yılında Yozgat’ta dünyaya geldi.
Ekrem Dumanlı Kimdir

Ekrem Dumanlı Biyografisi

Ekrem Dumanlı, henüz lisede eğitim görürken, 12 Eylül 1980 yılında yapılan darbe sonucunda tutuklandı. Bir yıl boyunca cezaevinde yattı. Cezaevinden çıktıktan sonra lisans eğitimi almak için 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Türk Dili Ve Edebiyatı bölümüne gitti ve mezun oldu.

ekrem dumanlı gazeteci

Bir dönem İstanbul’da öğretmenlik görevinde bulunduktan sonra 1993 yılında Zaman Gazetesi Kültür Sanat Servisi'nde muhabir olarak çalışmaya başladı. Gazete içerisinde kısa sürede yükselme yaşayan Dumanlı, Genel Yayın Koordinatörlüğü’ne getirildi.

Akademik eğitimini tamamlamak için bir süre Amerika’ya master yapmaya gitti. Geri döndüğünde ise tekrardan Zaman Gazetesi bünyesinde yer alarak 2001 yılında Genel Yayın Yönetmeni oldu ev bu görevini 2015 yılına kadar sürdürdü.

Paralel Yapı Davası

Türkiye’nin siyasi tarihinde büyük olaylara sahne olan Paralel Yapı davasında, 14 Aralık 2014 tarihinde gözaltına alınıp, İstanbul’da Terörle Mücadele Bürosu’na getirildi. 5 gün boyunca gözaltında kalan Dumanlı, sonrasında yurt dışı çıkma yasağıyla beraber serbest bırakıldı.

5 Ekim 2015 tarihinde 2001 yılından itibaren yürüttüğü Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliğinden istifa etti.

ekrem dumanlı beraat etti

11 Ekim 2015 tarihinde ise bir kez daha Paralel Yapı iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararı ile krem Dumanlı tekrar Akın İpek ve halen tutuklu bulunan Hidayet Karaca'nın da arasında bulunduğu 65 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

İki kez evlenen Ekrem Dumanlı, ikinci evliliğini Esra Dumanlı ile yaptı. İlk eşinden iki kız bir erkek çocuğu olurken, ikinci eşinden bir kız çocuğu bulunmaktadır.

Ekrem Dumanlı’nın Kitapları

1997 - Son Duruşma

2003 - 28 Şubat Gölgesinde Amerika

2003 - Medya

2008 - Üç Mesele: İktidar Medya Ergenekon

2007 - Kronik Gündemlere Pratik Çözümler

2009 - Anlık Hikâyeler

2011- Haber Kılavuzu - Gazetecinin El Kitabı

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.