Egzamaya İyi Gelen Yağlar, Sabunlar, Bitkiler ve Kremler

Egzamayı geçiren yiyecekleri, bitkileri, ilaçları, sabunları, kremleri, yağları, losyonları, yiyecekleri ve meyveleri içeriğimizde bulabilirsiniz.
Egzamaya İyi Gelen Yağlar, Sabunlar, Bitkiler ve Kremler

Egzamaya İyi Gelen Şeyler

Egzamaya ne iyi gelir sorusunun cevabını hiç şüphe yok ki ya kendimiz için ya da sevdiklerimiz için merak ederiz. Oldukça sık görülen cilt hastalıklarından birisi olan egzama, deterjan, sabun, parfüm gibi kimyasal maddeler, lastik ayakkabı, terlik ya da bazı metaller yüzünden meydana gelebilir.

Egzamaya iyi gelen şeyler yağlar, bitkiler, yiyecekler, meyveler, sabunlar, kremler ve ilaçlardır. Egzamadan kurtulmak için yağlardan lavanta yağını, bitkilerden aloe verayı, yiyeceklerden çileği, sabunlardan bıttım sabununu, kremlerden ise Eumovate'yi öneriyoruz.

Egzamaya İyi Gelen Yağlar

egzamaya ne iyi gelir

Egzamayı geçiren yağlar lavanta, Alman papatyası, bergamot, kekik, buhur, sedir, susam ve sardunya yağıdır.

Saymış olduğumuz bu yağlar ciltte kızarıklığı, kuruluğu, kaşıntıyı, içi dolu kabarcıkları ve ciltte şişmeye neden olan egzamayı ortadan kaldırmaktadır. Kısa süre içerisinde egzamanın neden olduğu bu etkileri yok eden yağlar, düzenli olarak kullanıldığı zamanlarda egzamayı hayatınızdan çıkartıyor.

Egzamayı Yok Eden Bitkiler

egzamaya ne iyi gelir

Egzamaya iyi gelen bitkiler arasında Aloe vera, salatalık, zerdeçal, meyan kökü, papatya, sarı kantaron, empos tuzu, lavanta, sandal ağacı ve yulaf tozu bulunuyor.

Bu bitkileri yemekleriniz içerisinde ya da yanında tüketirseniz kısa süre içerisinde etkisini göstereceğini söyleyebiliriz. Rahatlatıcı etkiye sahip olması sayesinde cildinizi ferahlatan bu bitkiler, anında etkisini göstererek egzamanın neden olduğu rahatsızlık durumunu ortadan kaldırıyor.

Doktor onayıyla kullanılması gereken bu bitkilerin tedaviye destek amaçlı olarak uygulanması gerektiğini belirtelim. Ayrıca bu bitkilerle hazırlayacağınız karışımları egzama olan bölgeye sürerek cildinizi rahatlatabileceğinizi söyleyebiliriz.

Egzamayı Geçiren Yiyecekler

egzamaya ne iyi gelir

Egzamaya iyi gelen besinler çilek, yumurta, süt ürünleri, lahana, yeşil biber, turunçgiller, domates, kuşburnu, yeşil yapraklı sebzeler, kuruyemişler, kırmızı et ve deniz ürünleridir.

Yukarıda saymış olduğumuz bu yiyecekleri tüketmeniz durumunda egzamanın neden olduğu etkileri azaltabilirsiniz. Düzenli olarak öğünlerinizde bu besinleri tüketirseniz ise egzama rahatsızlığının tekrar oluşma riskini azaltırsınız.

Egzamaya İyi Gelen Meyveler

egzamaya ne iyi gelir

Egzamayı durduran meyveler olarak çilek, elma, muz, üzüm, dut, kiraz, yaban mersini öne çıkmaktadır. Bu meyveler anında etkisini göstererek egzamanın rahatsız edici etkilerini azaltıyor.

Omega 3 yağ asidi, A, C ve E vitamini bakımından zengin içeriğe sahip olan bu meyveler, sindirim sistemini düzenleyerek egzamaya neden olan iltihabı azaltmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun işlevlerini daha iyi yapmasını sağlayan meyveler, her gün tüketilmesi durumunda egzamaya karşı koruyucu etki yaratıyor.

Egzamayı Geçiren Sabunlar

egzamaya ne iyi gelir

Egzamaya iyi gelen sabunlar arasında bıttım, papatya, zeytinyağı, kakao, kefir, aynısefa, ıhlamur, menekşe, katran ve Argan yağlı sabun bulunuyor.

Cilt üzerindeki egzama etkilerini kısa süre içerisinde ortadan kaldıracak olan bu sabunları günlük olarak kullanabilirsiniz. Mikroplardan arındırırken yara iyileştirici özelliğiyle öne çıkan sabunlar, her türlü kaşıntıya karşı etkisini gösteriyor.

Herhangi bir ilaç kullanmanız durumunda doktorunuza danışarak kullanmanız gereken bu sabunlar egzamanın neden olduğu rahatsızlıkları önlüyor. Ayrıca bu sabunları düzenli olarak kullanmanız durumunda bir daha bu tarz problemlerle karşılaşmayacağınızı söyleyelim.

Egzamayı Gideren Kremler ve İlaçlar

egzamaya ne iyi gelir

Egzamayı azaltan kremler Eumovate, Dermovate, Sudocrem, Advantan ve kortizon içeren losyonlardır. Diğer tedavi yöntemleri olarak nemlendirici ve antihistaminik haplar kullanılır. Şiddetli egzama durumunda ise bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar kullanılabilir.

Uzun süredir egzama rahatsızlığıyla baş etmeye çalışanların en son olarak başvurdukları krem ve ilaçlar, düzenli kullanımlarda etkisini göstererek egzama problemini ortadan kaldırıyor. Ayrıca bu krem ve ilaçlar egzamaya bağlı oluşan kaşıntı ve kızarıklığı da gideriyor.

Doktorların önerisiyle başlanması ve uygulanması gereken bu ürünler, sedef ve egzamayı kesin bir şekilde tedavi etmektedir. Bu sayede hayatımızı etkileyen egzama rahatsızlığından sonsuza kadar kurtulabilirsiniz.

Egzama nasıl çabuk geçer?

Egzamayı kısa süre içerisinde geçirmek istiyorsanız Aloe vera bitkisini kullanabilirsiniz. Bu bitkinin içerisindeki jeli egzama olan bölgelere sürün. Dilerseniz bu jelleri hazır olarak da alabilirsiniz. Kuruyana kadar bekledikten sonra su ile bu bölgeleri temizleyin.

Egzama için evde ne yapabilirim?

Egzamayı aloe vera, papatya suyu, beyaz dut, lavanta yağı, salatalık, sarı kantaron, Hindistan cevizi yağı ve meyan kökü ile evde geçirebilirsiniz. Bu bitkileri kür, yemek, krem ve sabun şeklinde kullanabilirsiniz.

Egzamandan nasıl kurtulurum?

Egzamadan kurtulmak için kullanabileceğiniz yollar sabunlar, bitki çayları, içecekler, sabunlar, kremler, losyonlar ve ilaçlardır. Bu yöntemleri kullanarak egzamadan kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz.

Egzamayı tetikleyen gıdalar nelerdir?

Süt, yumurta, buğday, fındık, soya, balık, kabuklu deniz ürünleri ve yer fıstığı egzamayı tetikleyebilecek gıdalar arasında yer alıyor. Eğer egzama rahatsızlığınız varsa mutlaka bir alerji ya da immünoloji uzmanına gitmeniz gerekiyor.

Tuzlu su egzamaya iyi gelir mi?

Hafif ve orta dereceli egzamaların tedavisinde tuzlu su kullanabilirsiniz. Sürekli olarak tuzlu su ile banyo yaparsanız egzamanın kötüleşmesini önleyebilirsiniz.

Sulu egzama nedir?

Sulu egzama, içi sıvı dolu kabarcık olan ve bir enfeksiyona bağlı olarak oluşan egzama çeşididir. Kişi, virüs, bakteri, egzama döküntüsü olan açık bir yara ya da kabarcık içerisine girerse enfeksiyon kapabilir. Bu da sulu egzama oluşumunun ana nedenidir.

İlgili Haberler
 İçerik Üreticisi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.