Eğitimde Yararlanılan İnternet Siteleri

Bilgisayar çağında çocuklar eğitim amaçlı birçok internet sitesinden yararlanmaktadır. Sizler için çocukların hangi internet sitelerinden faydalanabileceğini araştırdık.
Eğitimde Yararlanılan İnternet Siteleri

Eski sistem eğitim anlayışına farklı bir bakış açısı getiren ve eğitimi video ile yeniden inşaa eden bu internet sitelerini amacı, insanların her zaman her an bilgiye sınırsız anlamda ulaşabilmesi. İşte eğitim açısından yararlanabilecek internet siteleri; 

Khan Academy 

khan-academy.jpg

Sözel ve sayaısal olmak üzere bir çok alanda eğitim veren 6500'den fazla ders videosu içeriğine sahip olan Khan akademi, bilginin her zaman her yerde öğrenebileceğini ve eğitimde fırsat eşitliğini savunuyor. Hiçbir ücret ödemeden ulaştığınız videolar sayesinde kişiselleştirilmiş, interaktif eğitimle öğrenmek istediklerinizi öğreniyor ya da öğretiyorsunuz. 

Vitamin

vitamin-.png

TTNet Vitamin'de eğitim videoları  Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre hazırlanmıştır. Böylelikle çocukların okulda kaçırdıkları dersleri videoları izleyerek pekiştirmeleri ve anlamaları amaçlanan Vitamin'de öğrenciler eğlenceli ve eğitici bir şekilde derslerini tekrar etmiş olacaklardır. 

Eğitim Bilişim Ağı (EBA)

eba.jpg

Her öğrencinin seviyesine uygun ders içeriği olan platform EBA , MEB ve içeriklerini paylaşmaya gönüllü eğitim firmaları tarafından hazırlanan pek çok videoya sahiptir. 

İnternet Sitelerinden Video Eğitimin Öğrencilere Ne Gibi Faydaları Vardır ? 

  • Öğrenciler evde derslerini tekrar etme imkanına sahip olur. 
  • Görsel ve işitsel anlatım tarzı ve 3 boyutlu canlandırmalar ile konular daha kolay anlaşılır. 
  • Kapsamlı işlenen ders sayesinde konular daha iyi anlaşılabilir.  
  • Özel ders ya da dershaneye verilen parayı ortadan kaldırır. 
  • Bireysel öğrenmeyi artırır.

Türkçe dil tabanlı siteler haricinde ingilizce olarak belli bir ücret karşılığında eğitim veren Coursera, Edx, Udacity gibi internet sitelerinden Harvard, Berkeley, Sorbonne Üniversitesi gibi dünyanın farklı yerlerinde bulunan en iyi üniversitelerden ders almanız mümkün . 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.