Edirnekapı'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Edirnekapı, Fatih ilçesine bağlı semtlerden biridir. Bu semtte, Osmanlı'ya ait birçok eser görebilirsiniz.
Edirnekapı'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kariye Müzesi

Kariye Müzesi, Bizans dönemine ait bir yapıdır. Bizans döneminde kilise olarak kullanılmış, daha sonra Osmanlı döneminde ise camii olarak ibadete açılmıştır. 1948 yılında ise, müzeye dönüştürülmüştür. Müzenin köklü bir tarihi bulunmaktadır.

 

edirnekapida-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

 

Anemas Zindanları

Anemas Zindanları, Bizans dönemine ait saraylardan biridir. Hatta Bizans dönemin en büyük sarayı olarak bilinmektedir. Anemas Zindanları, yerli ve yabancı turistin dikkatini çeken eserlerden biridir. Geçmişten günümüze gelebilen sağlam yapıda bir eserdir.

 

edirnekapida-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg

 

Mihrimah Sultan Hamamı

Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı Mihrimah Sultan, isteği ile yaptırılmış bir hamamdır. Mihrimah Sultan Hamamı, Mimar Sinan’a yaptırılmış bir eserdir. Hamam, iç ve dış mimari güzelliği ile dikkat çeken eserler arasındadır.

 

edirnekapida-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg

 

Edirnekapı Mihrimah Sultan Camii

1562 – 1565 yılları arasında inşa edilen Edirnekapı Mihribah Sultan Camii, Mimar Sinan’ın eserlerinden biridir. Camii, Kanuni Sultan Süleyman, tarafından kızı Mihrimah Sultan’ın adına yaptırılmıştır. Camii, günümüzde ibadete açıktır.

 

edirnekapida-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.