Edirne'de Kent Belleği Müzesi Açılıyor

Edirne Belediyesinin Selimiye Camisi yanındaki Hafızağa Konağı'nın dönüşümüyle yapılan Edirne Kent Belleği Müzesi, Edirne’nin 656. fetih yıl dönümü olan 5 Mayıs'ta ziyarete açılacak.
Edirne'de Kent Belleği Müzesi Açılıyor

Edirne’ye dair pek çok bilginin ziyaretçilerle buluşacağı Edirne Kent Belleği Müzesi, kentin 656. fetih yıl dönümünde kapılarını halka açacak.

Osmanlı'nın yıkılışında ki siyasi gelişmelere tanıklık eden, İttihat ve Terakki’nin üstü kapalı toplantılarının yapıldığı 3 katlı Hafızağa Konağı, Edirne Belediyesi tarafından müze olarak faaliyete geçirildi.

Şehrin kültürel, ekonomik, sanatsal bir çok yönünü görmemizi sağlayacak modern müzede, Selimiye Camii'nden Saray-ı Cedide-i Amire'ye, Mimar Sinan'dan Fatih'e, sultanların av sporundan Kırkpınar'a, işgalden kurtuluşa, neolotik dönemden Traklar'a, ayçiçeğinden çeltiğe, Klarnetçi Deli Selim'den Kakava'ya, Kapıkule'den Meriç'e Edirne'nin tarihiyle alakalı birçok bilgi, 3 boyutlu silikon heykeller ve dijital ekranlarla gösterilecek.

edirne

Müzeye Giriş 1 Lira Olacak

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, müzede 8 bin 300 yıllık tarihi geçmişe sahip olan kente dair her şeyin müzede yer alacağının bilgisini verdi.

Giriş ücretinin sembolik olarak belirlendiğini söyleyen Gürkan, "Müzeye giriş 1 lira olacak. Amacımız para kazanmak değil ama parasız olan şey çok değerli olmuyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.