Edirne' nin Meşhur Lezzetleri

Osmanlı Saray Mutfağının eşsiz lezzetlerinin sunulduğu Edirne yemekleri iştah acıcı görünümü ve enfes tadıyla büyülüyor.
Edirne' nin Meşhur Lezzetleri

Tava Ciğeri

Edirne’ nin en sevilen tadı tava ciğeri iştah açıcı bir lezzete sahip. Edirne tava ciğeri kesinlikle tadılması gereken lezzetler arasında. Tava ciğeri yemek için yolunuzun Edirne’ ye düşmesi gerekmiyor. Tadına varanlar, bu ciğeri yemek için Edirne’ ye gidiyor. En kısa zamanda Edirne’ nin tava ciğerini yemelisiniz.

 

edirnenin-meshur-lezzetleri.jpg

 

Ciğer Sarma

Ciğer sarma ciğer ve kuzu gömleğinden yapılmaktadır. Ciğer ve baharatlarının karışımı ile kuzu gömleğine sarılıp hazırlanan fırın yemeğidir. Oldukça lezzetli bir tattır. Edirne’ nin ciğer yemekleri meşhur ve kendine hastır.

 

edirnenin-meshur-lezzetleri-002.jpg

 

Piyaziye

Piyaziye, etli soğan dolmasıdır. Edirne’ de sıkça tüketilen dolmalar arasındadır. İç malzemesi oldukça zengindir. Kuzu eti ile yapılması ayrı bir lezzet katmaktadır. Kendine özgü bir tadı ve lezzeti vardır.

 

edirnenin-meshur-lezzetleri-005.jpg

 

Mutancana

Mutancana, önemli yemekler listesindedir. Mutancana Osmanlı yemeklerindendir. Etli bir yemek olan Mutancananın Fatih Sultan Mehmet’ in en sevdiği yemeklerden biri olduğu belirtilmektedir. Edirne’ nin sevilen leziz tadıdır. Osmanlı mutfağında neredeyse her yemekte bulunan badem, mutancanada da bulunmaktadır.

 

edirnenin-meshur-lezzetleri-001.jpg

 

Elbasan Tava

Elbasan tava yemeği mutancana gibi bir Osmanlı yemeğidir. Osmanlı mutfağının geniş yelpazesinde yer alan elbasan tava Edirne’ ye gelen yerli ve yabancı turistin tercih ettiği yemekler listesindedir.

 

edirnenin-meshur-lezzetleri-009.jpg

 

Mamzana

Mamzana bir salata türüdür. Sebzeleri közlenir ve üzerine yoğurt dökülerek servis edilir. İştah açıcı bir görüntüsü ve kokusu bulunmaktadır. Közlenen sebzeler muhteşem bir koku verir. Edirne’ de salata olarak tüketilmesi gereken bir tarif.

 

edirnenin-meshur-lezzetleri-007.jpg

 

Kandilli Mantı

Kandilli mantı bir hamur işidir. Tavuk eti ve tavuk ciğeri ile yapılan bir mantıdır. Farklı görüntüsü ve eşsiz tadı ile ilgi odağı olan mantı tadılması gereken lezzetler arasındadır.

 

edirnenin-meshur-lezzetleri-008.jpg

 

Zirva

Saray yemeği olan Zirva, Fatih Sultan Mehmet’ e sunulan mutancana yemeği ile benzerlik göstermektedir. Et ve meyvelerden oluşmaktadır. Kuzu eti, kuru meyve ve balın içerdiği eşsiz bir lezzettir.

 

edirnenin-meshur-lezzetleri-006.jpg

 

Zerde

Edirne’ nin en meşhur lezzetlerinden olan zerde bir tatlı türüdür. Zerde herkes tarafından çok sevilir. Edirne’ yi ziyarete gelen turistler mutlaka zerdenin tadına bakmalıdır. Belirtildiği üzere zerde bir Osmanlı tatlısıdır. Kanuni Sultan Süleyman’ ın şehzadeleri Şah Beyazıd ve Cihangir’ in sünnet şöleninde ikram edilmiştir.

 

edirnenin-meshur-lezzetleri-004.jpg

 

Gerdan Tatlısı

Gerdan tatlısı farklı bir tariftir. Koyun gerdanı ve kuru meyvelerden yapılmaktadır. Diğer tatlılara oranla değişik ve ayrı bir lezzete sahiptir. Yeni tatlara açık olan kişiler Edirne’ nin farklı lezzeti olan gerdan tatlısının tadına bakmalıdır.

 

edirnenin-meshur-lezzetleri-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum