Edin Visca Kimdir

Edin Visca, 2 Şubat 1990’da Bosna Hersek’in Olovo kentinde dünyaya gelen, Bosna Hersek Milli Takım’ı ve oynadığı kulüplerde orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Edin Visca Kimdir

Edin Visca Kulüp Kariyeri

Edin Visca, futbol kariyerine ilk olarak amatör seviyede Buducnost Bonovici takımında başladı. İlk profesyonel kariyerine ise 2009 yılında Zeljeznicar takımında görev görev alarak başladı. İlk sezonunda takımıyla hiçbir maçta forma şansı bulamadı.

2010-2011 sezonunda ise takımı ile ilk profesyonel maçına çıktı. Aynı sezon içerisinde bir kez Şampiyonlar Ligi maçında oynadı. Bu ilk ve tek Şampiyonlar Ligi maçı oldu. Aynı sezon içerisinde takımı ile Uefa Avrupa Ligi’nde de yer aldı ve 3 kez forma giydi.

2011 sezonunun devre arasında takımda düşünülmeyen Boşnak futbolcu, dönemin hocası Abdullah Avcı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a transfer edildi. Transfer 400.000 Euro’ya bitirildi. 2011 yılında katıldığı yeni ekibiyle ile ilk maçına Galatasaray karşısında çıktı.

edin visca istanbul büyükşehir belediyespor

2011-2012 sezonu boyunca takımı ile beraber 37 maça çıktı ve 5 kez fileleri havalandırdı. Bir sonraki sezon takımı ile 27 maça çıkıp 3 gol attı ve takımın etkili oyuncuları arasına girdi. Sezon sonunda takımının küme düşmesine engel olamadı ve bir alt lig olan PTT 1. Lig’de oynamaya başladı.

2013-2014 sezonunda mücadele ettiği PTT 1. Lig’de  takımı ile şampiyonluk sevincini yaşadı ve Süper Lig’e bir sezon sonra tekrardan dönüş yaptı. O sezon takımı ile 35 maça çıktı ve 10 kez fileleri havalandırdı. Bu performansı ile takımın yıldız futbolcuları arasına girdi ve Süper Lig’de birçok takımın transfer listesinde yer aldı. Gelen tekliflere rağmen İstanbul Büyükşehir Belediye Kulübü’nde oynamaya devam etti. 

2014-2015 sezonunda  ise takımı ile 35 maça çıkıp 8 kez gol atma başarısını gösterdi. Kariyeri boyunca İstanbul Büyükşehir Belediyespor ( Başakşehir ) ile 115 maça çıktı ve bu maçlarda 21 gol attı. 2017 yılı itibariyle Başakşehir’de oynamaya devam etmektedir.

Edin Visca’nın Milli Takım Kariyeri

Edin Visca, mili formayı ilk olarak 2009 yılında Bosna Hersek U-19 takımında giydi. 2010 yılında Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası’nda kadroda yer aldı. Aynı yıl içerisinde Bosna Hersek Milli Takımı’nda da forma giymeye başlayan Boşnak futbolcu, 2014 yılında Dünya Kupası kadrosunda yerini aldı ve kariyeri boyunca bu formayı 13 kez giydi.

Edin Visca’nın Başarıları

İstanbul Büyükşehir Belediyespor ( Başakşehir )

  • PTT 1. Lig : 2013-2014 Şampiyonu

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.