Edibe Şahin Kimdir

25. Dönem Halkların Demokratik Partisi Tunceli Milletvekili olan Edibe Şahin, 1960 yılında Nazımiye İlçesinde doğmuştur.
Edibe Şahin Kimdir

Edibe Şahin Biyografisi

Edibe Şahin’nin Eğitim ve Çalışma Hayatı

Ağrı Kız Öğretmen Lisesinden mezun olan Şahin, mezun olduktan sonra Vekil Öğretmenlik ve Anasınıfı öğretmenliği yapmıştır. Sonrasında Tunceli Defterdarlığında çalışmaya başlayan Edibe Şahin, 1980 yılında görevinden uzaklaştırılmıştır.

Şahin, Cezaevleri ve İnsan Hakları alanlarında çalışmalar yürüterek, İstanbul Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) yöneticiliğini ve REWŞEN adlı Kürtçe kültür sanat dergisi editörlüğünü yaptı. İstanbul Kürt Enstitüsü’nde yönetim kurulu üyeliği yanı sıra Zazaca dili konusunda çalışmalarda bulundu. Özellikle kadın hakları konusunda çalışmalarına HADEP Kadın Komisyonunda başlayarak,sırasıyla İlçe Yöneticiliği,İlçe Başkanlığı, DEHAP İl Yöneticiliği,Parti Meclis Üyeliği ve DTP Parti Meclis Üyeliği ile devam etti. Zorunlu Göç mağduru, risk altında bulunan çocuk ve gençlere yönelik Psikolojik Danışmanlık, Sanatla Rehabilitasyon projeleri ile çok kültürlülük, Anadilde Eğitim ve Kültürlerarası projelerde koordinatörlük yaptı.

 

Edibe Şahin’nin Üye Olduğu Kuruluşlar

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, Tüketiciyi Koruma Derneği, Gökkuşağı Kadın Derneği( İstanbul) ve Umut Çocukları Derneği üyesidir.

 25. Dönem Genel Seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi Tunceli milletvekili olarak meclise giren Edibe Şahin, 26. Dönem seçimlerinde meclise girememiştir. Şahin, aynı zamanda HDP MYK üyesidir.

Şahin, evli ve iki çocuk annesidir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.