Eda Özerkan Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Cennet Mahallesi isimli dizi ile geçen Eda Özerkan, 11 Mart 1984’te Adana’da dünyaya geldi.
Eda Özerkan Kimdir

Eda Özerkan Biyografisi

Lise eğitiminden sonra mankenlik yapmaya başlayan Eda Özerkan, ardından reklamlar ve kliplerde oynamaya başladı. Bir müzik kanalında vj’lik yaptı. Genç Oyuncu aynı zamanda Mehmet Ali Erbil’in televizyon programlarında hosteslik yaptı. Kamera karşısına ilk kez Cennet Mahallesi isimli dizi ile geçti. Ardından pek çok dizi ve filmde yer alan Eda Özerkan, bir süre oyunculuk üzerine eğitim aldı. 

eda-ozerkan3.jpg

2009’da Adanalı isimli dizide Nazlı karakterini canlandırdı. Dizi, yıllarca yan yana görev yapan Ali ve Yavuz isimli iki dostun yıllar sonra farklı şekillerde karşı karşıya gelmesini anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Mehmet Akif Alakurt, Selin Demiratar, Oktay Kaynarca ve Serenay Sarıkaya yer aldı. Ardından Aşk-ı Memnu isimli dizide Elif karakterini canlandırdı. Halit Ziya Uşaklıgil’in aynı adlı eserinden uyarlanan dizi, yengesine aşık olan Behlül isimli genç bir adamın ve yengesinin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat, Hazal Kaya, Selçuk Yöntem ve Nebahat Çehre yer aldı. 

 

2008’de Girdap isimli filmde Zeynep karakterini canlandırdı. Film, yeni ev arkadaşlarının etkisinde kalıp kendini çok farklı bir yerde bulan Umut isimli bir çocuğun yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Ozan Bilen, Fuat Saka, İbrahim İris, Emre Canpolat ve Ali Sürmeli yer aldı. 2011’de Firar isimli dizide Elif karakterini canlandırdı. Dizi, yanında çalıştığı ağanın erkek kardeşini namus davası için öldüren Nadir’in, bitmek bilmeyen koşuşturmasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Caner Cindoruk, Didem Balçın, Ece Çeşmioğlu, İsmail Hacıoğlu ve Engin Şenkan yer aldı. 

 

eda-ozerkan4.jpg

 

2014’te Survivor Ünlüler-Gönüllüler isimli yarışmada yer aldı. Turabi Çamkıran’ın kazandığı yarışmada, Ahmet Dursun, İsmail Baki, Serenay Aktaş, Gökhan Keser, Sahra Işık gibi pek çok ünlü isim yer aldı. 2015’te ise Kertenkele isimli dizide Selin karakterini canlandırdı. Dizi Kertenkele lakaplı meşhur hırsızın hapishaneye düşmesi ve oradan kaçmak için kendini zehirlemesiyle başlıyor. Hastaneye kaldırılan Kertenkele, oradan bir şekilde kaçıp küçük bir mahalleye imam olur fakat daha sonra komiser Ünsal’ın yeğenine aşık olunca işler değişmeye başlar. Dizinin başrollerinde Timur Acar, Sera Tokdemir, Erdinç Gülener ve Sinan Çalışkanoğlu yer almaktadır. 


Eda Özerkan'ın Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

 

  • Kertenkele - 2014
  • Böyle Bitmesin -2013
  • Firar -2011
  • Burada Laf Çok -2011
  • Girdap -2008
  • Aşk-ı Memnu- 2008
  • Adanalı-2009
  • Pars: Kiraz Operasyonu -2006
  • Cennet Mahallesi-2004

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.