Ecem Uzun Kimdir

Küçük Sırlar isimli dizide canlandırdığı Meriç karakteri ile dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu, 17 Haziran 1992’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Ecem Uzun Kimdir

Ecem Uzun Biyografisi

Kamera karşısına ilk kez gofret reklamıyla geçen genç oyuncu, daha sonra yine çeşitli reklamlarda yer aldı. Ardından dizilerde yer almaya başladı. İlk olarak Geniş Zamanlar isimli dizide Bilge karakterini canlandırdı. Dizi birbirlerinden farklı coğrafyalarda yetişen iki insan zorluklar içinde birbirlerini bulmaları ve aşık olmalarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Oktay Kaynarca, Zuhal Olcay ve Özge Özberk yer aldı.

Genç oyuncu daha sonra Gönül Salıncağı isimli dizide Cansur karakterini canlandırdı. Saf aşkların ve aşıkların, zorluklar içerisindeki mücadelelerini anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Erdal Tosun, Ayşe Şule Bilgiç, Nur Fettahoğlu, Kıraç, Ecem Uzun yer aldı. 2008’de ise Pulsar isimli dizide Tuğçe karakterini canlandırdı. Dizi, hep bir köpeği olsun isteyen küçük bir çocuğun, köpeği olduktan sonra yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Ayberk Koçar, Ecem Uzun, Kayra Şenocak ve Buket Dereoğlu yer aldı.

2009’da ise Ah Kalbim isimli dizide Selin karakterini canlandırdı. Dizi, karısının ölümünden sonra hayatı ev ve iş arasında geçen Kamuran’ın evde yaşadığı komik olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Tamer Karadağlı, Emre Kınay, Fadik Sevin Atasoy, Sezin Akbaşoğulları ve Ecem Uzun yer aldı. Daha sonra Küçük Sırlar isimli dizide Meriç karakterini canlandırdı. Şaşalı hayatların arka bahçesinde neler olup bittiğini anlatan dizinin başrollerinde Kadir Doğulu, Sinem Kobal, Birkan Sokullu, Merve Boluğur, İpek Karapınar, Burak Özçivit ve Gonca Vuslateri yer aldı.

2015’de ise Tereddüt isimli filmde rol aldı. Filmde, İstanbul’dan küçük bir kasabaya taşınan genç psikiyatrist kadın, hastalarından birisi ile çok farklı bir ilişki kurar. Filmin başrollerinden ise Funda Eryiğit, Ecem Uzun, Mehmet Kurtuluş ve Okan Yalabık yer aldı.

Rol Aldığı Filmler ve Diziler : 

  • 2007-Geniş Zamanlar
  • 2007- Gönül Salıncağı
  • 2008-Pulsar
  • 2009-Ah Kalbim
  • 2010- Küçük Sırlar
  • 2015- Tereddüt

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.