Ecem Özkaya Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Elveda Rumeli isimli dizide Zarife karakteriyle geçen Ecem Özkaya, 16 Kasım 1988’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Ecem Özkaya Kimdir

Ecem Özkaya Biyografisi

İstanbul’da dünyaya gelen Ecem Özkaya, lise eğitiminden sonra Maltepe Üniversitesi’nde Radyo Televizyon ve Sinema eğitimi aldı. Kamera karşısına ilk kez Elveda Rumeli isimli dizide canlandırdığı Zarife karakteri ile geçti. Zengin Kız Fakir Oğlan isimli dizi ile geniş çevrelerce tanınmaya başladı. Başarılı oyuncu Mustafa Üstündağ ile evlidir. 

ecem-ozkaya4.jpeg


2009’da yayınlanmaya başlayan Elveda Rumeli isimli dizide Zarife karakterini canlandırdı. Dizi, Osmanlı’nın son dönemlerinde Balkanlarda yaşanan olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Erdal Özyağcılar, Şebnem Sönmez, Tolgahan Sayışman, Berrak Tüzünataç, Filiz Ahmet ve Ertan Saban yer aldı. Daha sonra is Havalimanı isimli dizide İdil karakterini canlandırdı. Dizi, havalimanında çalışan bir grup insanın yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Pamir Pekin, Sema Mumcu, Berka Üzrek, Keiko Belir Yarar, Ümit Tombak, Ecem Özkaya ve Çağkan Çulha yer aldı. 

2010’da ise Cümbür Cemaat Aile isimli dizide Zeynep karakterini canlandırdı. Dizi, İsmet isimli bir adamın çocuklarının ve kendi sorunlarını komik bir şekilde anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Gülden Avşaroğlu, Mahir İpek, Cansu Koç, Nihal Yalçın, Ecem Özkaya ve Ali Erkazan yer aldı. 2011’de ise İffet isimli dizide Nil karakterini canlandırdı. Dizi, sevdiği adamın tecavüzüne uğrayıp terk edilen İffet isimli bir kadının yaşadıklarını dramatik bir şekilde anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Deniz Çakır, İbrahim Çelikkol ve Mahir Günşiray yer aldı.

ecem-ozkaya3.jpg 


Genç oyuncu Ecem Özkaya, 2012’de ise Zengin Kız Fakir Oğlan isimli dizide Biricik karakterini canlandırdı. Dizi, farklı sosyal statülerde olan Nurhan ve Biricik isimli bir çiftin yaşadıkları aşkı komik bir şekilde anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Ufuk Özkan, Ecem Özkaya, Hüseyin Avni Danyal, Mahir İpek ve Kemal Kuruçay yer aldı.

Başrollerini Burcu Biricik, Birkan Sokullu, Ahmet Mümtaz Taylan, Tayanç Ayaydın, Ecem Özkaya Üstündağ, Seray Gözler, Olgun Toker gibi isimlerin paylaştığı Hayat Şarkısı adlı dizide Melek rolüne hayat verdi.


Yer aldığı Dizi ve Filmler

  • Hayat Şarkısı- 2016
  • 5 Dakkada Değişir Bütün İşler -2015
  • Zengin Kız Fakir Oğlan -2012
  • İffet -2011
  • Cümbür Cemaat Aile -2010
  • Sizi Seviyorum -2009
  •  Havalimanı -2008
  •  Kartallar Yüksek Uçar -2007
  • Elveda Rumeli-2009

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum