Ece Üner Kimdir

Ekranların sevilen ve en çok izlenen televizyon sunucularından birisi olan Ece Üner, 1981 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.
Ece Üner Kimdir

Ece Üner Biyografisi

CNN Türk’ün eski müdürlerinden Dinç Üner’in kızıdır. İlk ve ortaokuldan sonra lise eğitimi almak için Koç Lisesi’ne gidip buradan mezun oldu. Hemen ardından Koç Üniversitesi’nde lisans eğitimine başladı. Üniversitenin Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Paris'te Sorbonne Üniversitesi'nde Fransızca dil eğitimi, Brüksel'de ise Avrupa Birliği konusunda eğitim aldı.

Ece Üner'in Kariyeri

2003 yılında gazetecilik mesleği ile iş hayatına atılım yapan Ece Üner, ilk olarak NTV’nin Avrupa Birliği muhabiri oldu. 2006 yılına kadar burada çalıştı ve sonrasında ayrılma kararı aldı.

NTV’de ayrıldıktan sonra kısa bir süre Star TV’de muhabirlik yaptı. Sonrasında ise babasının eski çalıştı kanal olan CNN Türk’e geçiş yaptı. CNN Türk ekranlarında hafta sonları spor haberlerini sundu.

ece üner enine boyuna programı

Kariyerinin en verimli yıllarını iyi değerlendiren Ece Üner, 2009 yılında HaberTürk TV’den teklif aldı ve kariyerine burada devam etti. 2010 yılında “Olduğu Gibi” adlı tartışma programını, 2011 yılında ise “Akşam Raporu” isimli haber programını sunmaya başladı. 2012 yılından beri “Enine Boyuna” isimli programı hazırlayıp sunmaya başladı ve bu programı sunmaya devam etmektedir.

Ece Üner, bir dönem Erhan Çelik’ten boşalan Show Ana Haber Bülten’inin koltuğuna oturdu ancak TMSF’de kanalın satışı gerçekleştikten sonra bu görevinden ayrıldı.

ece üner ve eşi

Ece Üner, 2013 yılında CNN Türk spikerlerinden Deniz Bayramoğlu ile evlendi.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.