Netflix Romantik Komedi Dizisi Easy Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Birçok türde yayınladığı dizi ve filmlerle izleyicilerini tatmin etmeyi başaran Netflix, romantik komedi türündeki Easy dizisiyle takipçilerinden büyük ilgi gördü. Bu içeriğimizde Easy dizisini mercek altına alıyoruz.
Netflix Romantik Komedi Dizisi Easy Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Romantik Komedi Dizisi Easy Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

easy-hakkinda-bilgi.gif

Doğallığı benimseyen düşük bütçeli yapımlar için kullanılan “mumblecore” teriminin öncülerinden biri olan Joe Swanberg Netflix için yeni bir dizi ortaya koydu: Easy! Amerikan bağımsız sinemasının önemli isimlerinden sayılan Swanberg, Easy dizisiyle Netflix izleyicilerini etkilemeyi başardı. Bu inceleme dizi içeriğimizde ünlü oyuncuların yer almadığı, daha çok ilişkilerin sorgulandığı, bol diyaloglu yani “mumblecore” türündeki Easy dizisini detaylıca ele aldık. İşte en çok izlenen netflix dizileri arasına girmeyi başaran Easy dizisi; konusunu, izleyici yorumları ve karakterleri hakkında bilgiler...


romantik-komedi-dizisi-easy.jpg

1. Andrew Bujaski, Lynn Shelton, Mark Duplass gibi sinemacıları kapsayan mumblecore hareketi özünde doğallığı alan bir sinema terimidir. Joe Swanberg’in beraber anıldığı mumblecore hareketini anlamak için Easy dizisini izlemeniz yeterli! 


romantik-komedi-dizisi-easy-hakkinda.jpg

2. Mumblecore hareketinden yola çıkan Easy dizisinde pek çok diyalogun doğaçlama olduğunu gözlemleyeceksiniz. Dizide aktörlere net bir senaryo sunulmadığı için sıkça ‘eeaaa’, ‘ımmm’ gibi seslerin yer aldığını göreceksiniz. Bu diziyi farklı ve samimi kılan tam da bu!


komedi-dizisi-easy-hakkinda-bilgi.jpg

3. Swanberg ile birlikte Alex Orr (Atlanta)’nın yapımcı olarak hizmet verdiği Easy dizisi, ilk bölümünü 22 Eylül 2016 tarihinde son bölümünü ise 10 Mayıs 2019 tarihinde yayınlamıştır. Easy dizisi toplamda 3 sezondan ve 25 bölümden oluşmaktadır. Chicago'da geçen dizinin bölümleri ortalama 25 dakika sürmektedir.


romantik-komedi-dizisi-easy-hakkinda-bilgi.jpg

4. "Elf Legolas" karakteri ile ünlenen, İngiliz aktör Orlando Bloom'un başrolünü paylaştığı Easy dizisinde ayrıca Malin Åkerman (Billions, Childrens Hospital), Michael Chernus (Orange Is the New Black), Marc Maron (Maron), Kiersey Clemons (Extant, Transparent), Elizabeth Reaser (The Good Wife), Gugu Mbatha-Raw (Doctor Who, Undercovers, Touch), Jake Johnson (New Girl), Aya Cash (You're the Worst), Dave Franco (Greek, Scrubs), Jane Adams, Hannibal Buress (Broad City), Emily Ratajkowski, Aislinn Derbez, Mauricio Ochmann, Jacqueline Toboni (Grimm), Zazie Beetz (Atlanta) ve Evan Joingkeit (Frontier) rol almaktadır.


netflix’in-joe-swanberg-imzali-romantik-komedi-dizisi-easy.jpg

5. Easy dizisinin konusundan bahsetmemiz gerekirse bu dizi; Chicago'da yaşayan bir grup insanın aşk, seks, teknoloji ve kültür kavramlarına bakış açılarına odaklanmaktadır. Chicago’da yaşanan modern zaman ilişkilerine mercek tutan Easy dizisinin her sezonu farklı bir kadroyla ve farklı bir şehirde geçmektedir. 


joe-swanberg.jpg

6. Bağımsız sinemada son yıllarda çektiği filmlerde bütün içtenliği ile kendine has tarzını ekrana çok iyi yansıtan Joe Swanberg, Netflix’te yayınlanan Easy dizisiyle de izleyenlerin beklentisini karşılamış gibi duruyor. Siz de farklı bir türde kurgulanan ve orijinal bir hikayeyle harmanlanan bu diziyi merak ediyorsanız Netflix üzerinden ilk sezonuna göz atarak başlayabilirsiniz. 


Easy Dizisi İzleyici Yorumları

1. dün akşam netflix'in önerisi üzerine sadece ve sadece 30 dk olduğu için yemek yerken bakınırım düşüncesiyle başladığım ve 5 bölüm izlediğim dizi. kafa yormayan, dalgasız deniz gibi bir dizi. aslında herkes benzer şeyler yaşıyor. hayatımızdaki sorunlar çok benzer, ancak biz bunları büyütüp kendimizi cenderelere sokabiliyoruz. easy, adı gibi bu sorunların aslında pek easy olduğunu gösteriyor. ben bu diziyle birlikte karar verdim ki mumblecore türündeki yapımları seviyorum sadece tek problemim filmlerdeki uzun süreler. yani böyle 30 dakika olsun yormasın istiyorum.


2. her bölümü 25 dakikadan oluşan, birbirinden bağımsız gibi görünen ama bi şekilde bağlantılı, 8 hikayelik netflix dizisi. bölümlerden birinde tek sahnede görülen bir karakter, diğer bölümün ana kahramanı oluyor. izlerken yakalamak lazım. (ilk bölümde çocukların dadısı olan kız, ikinci bölümdeki veganlığı deneyen kız) çiftler arasındaki iletişimin ya da iletişimsizliğin nasıl hem sorun hem de çözüm olduğunu izlemek mümkün.


3. tarzi woody allen'a benzetenler olmus, bence bi jarmusch havasi da var. guzel olmus bu dizi. yetiskin hayatin sıkıcılıgı ve sorumluluklari, aile olmanin verdigi sosyal guven vs. alip goturdugu heyecan ve maceraperestlik, ve tabii ki herkesin izdirabi modern love... ortaya karisik yapmislar. drama falan yok ortada. genel mesaji "cok takma kafaya, herkes yari mutlu yari mutsuz, herkes kendince bi hayat kurmaya calisiyo iste, cok saapma."


4. 2 sezonu hazmederek bitirmiş bir izleyici olarak, bana hayatta kendi keyfine göre bir dizi yap deseler heralde böyle bir şeyi yapmak isterdim. bu nedenle hakkında birkaç cümle sarf etmek isterim. umarım merak edenlere hitap eder.


5. bu diziyi geçen sene izlemiştim hadi dedim ki bi de pratik olsun diye ingilizce altyazılı izleyeyim demez olaydım arkadaş 2 haftadır şu kadar kolay ismi olmasına rağmen bir türlü hatırlayamadım neyse ki az önce uyumaya çalışırken bi yanda gelen saçma sapan fikirlerden biri işime yaradı ulan dedim bi bölümde orlando bloom oynuyordu hemen google amcadan baktım orlando abinin tv şovlarına sonuç burdayım daha da tövbe unutursam bu arada diziye dair yorumum da gayet keyifli samimi her bir bölümün adeta mübalağa etmeden söylüyorum ki flash tvnin flash tv olduğu zamanlarda ki programlarından biri olan gerçek kesitteki kaliteli işleri seyrediyormuş hissiyatı veriyor.


6. gelişen ve değişen dünyanın içerisinde ilişkilerin de değişimini konu edinen dizi. insanların özdeşlik kurabileceği birçok noktayı dizide görebilirsiniz. aslında bir ilişki yaşarken farkında olduğumuz, bizi rahatsız eden durumları nasıl kabullendiğimizi başarılı bir şekilde işlemiş. istemeseniz de ilişkiyi zorla devam ettirmeniz, partnerizin sizi duygusal veya fiziksel tatmin edemeyişi ilişkiye de size de zarar verir. belki de hiçbir ilişkide tamamen dürüstlüğün mümkün olmadığını gözler önüne seriyor. her ilişkinin içerisinde birtakım sahtelikler barındırmasını hemen hemen her bölümde görüyoruz. dizinin bana göre en güzel ve dikkat çeken noktası da bu. günümüzde aşikar olan bireylerin, ilişkilerin sahtelikleri rahatsızlık verse de sürdürülmesi zorunlu bir konumda yer alıyor.


7. her sabah birer bölüm izleyerek bitirdiğim dizi. senaryoyu çok beğenmeme rağmen bazı bölümler çok durağandı, sıkıldım. eldeki malzemeyle daha iyisi yapılabilirdi diye düşünüyorum.


8. arkadaş grubumuzla keşfettiğimiz çerez tadında netflix dizisi. bölümler konu olarak birbirinden bağımsız gidiyor şimdilik ama ana karakterler ufak ufak bi sonraki bölümde yan karakter olarak yerleştirilmiş. her bölüm ortalama 25 dk konular harika işlenmiş insan belgeseli izliyor gibi bir hisse katılabiliyorsunuz, hikayeler sonunu izleyicinin görüşüne bırakıyor kesinlikle bir yargıya ya da sonuca bağlamıyor her bölümden sonrası tartışmaya açık. bir gecede 4 bölüm izlettirebilmiştir


9. her bölümünde aynı vurucu efekti yakalayamamış olsa da sıkmadan kendini izleten netflix dizisi. özellikle 03x06'da biz erkeklerin kendi payına çıkartacağı çok şey var. ızleyince şimdiye kadar ilişkilerimde kimin ahını aldıysam, kimi üzdüysem affola dedim.


10. dizinin adı chill olsa da olurmuş. çünkü kendisi netflix and chill'deki chill oluyor. akşam yemek yerken/yemekten sonra chill eylerken izlenecek dizi. sıradan insanların sıradan hayatlarıyla ilgili sıradan bir dizi. her şeyin sıradan oluşu onu sıkıcı ya da adi kılmıyor. izleyen sıradan insanlar olarak kendimizden ve çevremizden bir şeyler bulabiliyoruz. o kadar da sıradan olmayan daha marijinal karakterlerin dünyasına girebiliyoruz.

Önerilen İçerik: Netflix Komedi Dizileri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.