E-Spor'da Erkeklere Kök Söktüren Kadın: Katherine 'Mystik' Gunn

E-spor alanının yeni bir kraliçesi var. Şimdiye kadar katıldığı turnuvalarda kazandığı para duyanları şok ediyor.
E-Spor'da Erkeklere Kök Söktüren Kadın: Katherine 'Mystik' Gunn

Oyun oynayarak para kazanmak artık yeni bir meslek haline gelmeye başladı. Oyun tutkunlarının standart bir ofis işine gitmek yerine evde oturdukları yerden sevdiği oyunları oynayarak para kazanabiliyor. Özellikle Youtube üzerinden yapılan oyun bilgileri, oyunlarla ilgili tüyolar gibi konularda yapılan yayınlardan para kazananların sayısı her geçen artıyor. Ayrıca online olarak düzenlenen turnuvalara katılarak da ciddi gelir elde edilebiliyor.

e-spor.jpg

İlk başlarda sadece erkekler arasında popüler bir hale gelen oyun yayınları ve e-spor artık kızların arasında da hızla yayılmaya başladı. Hatta e-spor alanında kendini oldukça iletip turnuvalar kazanan bir kadın sporcu daha var. 2007 yılından bugüne kadar sürekli e-sporla ilgilenen Katherine 'Mystik' Gunn, şimdiye kadar 122 bin dolar para kazanmayı başardı. Bu alanda yakaladığı bu başarıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanan Gunn, bununla kalmayacağını söyledi.

oyun-004.jpg

2007 yılından bugüne kadar toplam 3 turnuvaya katılan Gunn, daha önce 59 turnuvadan 114 bin 676 dolar kazanan Sasha “Scarlett” Hostyn’ın da elinden rekoru aldı. Katıldığı ikinci turnuvası olan Amerikan TV programındaki WCG Ultimate Gamer’ı kazanarak 100 bin dolar kazandı. Diğer iki turnuvada da elde ettiği başarılarla beraber toplamda 122 bin dolar kazandı. Gunn, bu başarıların kendi cinsine örnek olup onların da e spor alanına daha çok yönelmesini sağlayacağını belirterek gelecek turnuvalara şimdiden hazırlandığını söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.