e-Okul Öğretmen Not Girişi Nasıl Yapılır?

e-Okul sistemine not girişi nasıl yapılır diye merak eden öğretmenler için adım adım içeriğimizde anlattık. İşte e-Okul not girişi...
e-Okul Öğretmen Not Girişi Nasıl Yapılır?

Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte eğitim alanında da çeşitli yenilikler hayata geçirilmektedir. Bu yeniliklerden biri de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen E-Okul sistemidir. E-Okul, öğretmenlerin ve öğrencilerin sınav sonuçlarını takip edebileceği, not girişi yapabileceği ve eğitimle ilgili önemli bilgilere erişebileceği bir platformdur.

Bu yazıda, öğretmenler için e-Okul not girişi nasıl olur? hangi adımları takip etmeleri gerekir gibi konuları ele alacağız.

e-Okul Öğretmen Girişi Nasıl Olur?

E-Okul Not Girişi Nasıl Olur?

e-Okul'a giriş yapabilmek için öğretmenlerin kullanıcı adı ve şifrelerine ihtiyaçları vardır. Bu bilgilere sahip olmak için görev aldıkları okulun idarecileri veya müdürleri tarafından kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra öğretmenler, e-Okul sistemine kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yaparak ilgili işlemleri gerçekleştirebilirler. Böylece sınav sonuçlarını yayınlayabilir, öğrencilerin devamsızlık durumlarını takip edebilir ve not girişi yapabilirler.

e-Okul Not Girişi Nasıl Olur?

E-Okul Not Girişi Nasıl Olur?

  • e-Okul Yönetim Hizmetleri'ne giriş ekranını açın.
  • Giriş ekranında, güvenlik no, TC kimlik no ve okul yöneticisi tarafından verilen kişisel şifrenizi girin.
  • e-Okul öğretmen sayfasına giriş yaptığınızda, sol tarafta bulunan "Kurum İşlemleri" başlığının altında yer alan "Not İşlemleri" kısmına tıklayın.
  • Not İşlemleri bölümünde "Ders Notu Giriş" başlığını seçin. Bu bölümde, dersleriniz için not girişi yapabilirsiniz.

Not girişi, ilgili dersin sınav tarihinden sonraki 15 gün boyunca öğretmenlere açıktır. Bu süre içinde notları girmeniz önemlidir. Otomatik olarak kapanan sürenin sonunda not girişi yapılmamışsa, okul yöneticileri tarafından notlar girilebilir. Not girişi yapan kullanıcılar ve yapılan değişiklikler sistem tarafından kaydedilir. Bu nedenle, verilen şifreler sadece dersin öğretmeni tarafından bilinmeli ve gerektiğinde değiştirilmelidir. Her kullanıcının ayrı bir kullanıcı kodu ve şifresi olmalıdır.

e-Okul’da Hangi Bilgiler Yer Alır?

e-Okul, öğrenci ve öğretmenlerin birçok bilgiye erişebildiği bir platformdur. e-Okul Veli Bilgilendirme ile öğrencilerin sınav tarihleri, haftalık ders programı, nakil durumu, şube yazılı ortalamaları ve devamsızlık bilgilerine ulaşmak mümkündür. Öğretmenler ise öğrencileri dönük yazdıkları öğrenci notlarını sisteme girebilirler. Ayrıca, öğrencilerin takdir-teşekkür hesaplamalarını yapabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
e-Okul Öğretmen Girişi

e-Okul not girişi için hangi bilgilere ihtiyacım var?

e-Okul Not Girişi için öğretmenlerin kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yapmaları gerekmektedir.

Not girişi için hangi süreler geçerlidir?

Not girişi, ders için belirtilen sınav tarihinden sonraki 15 gün süresince öğretmenlere açıktır. Bu süre sonunda otomatik olarak not girişi kapanır.

Not girişi yapılmayan durumlarda ne olur?

Not girişi yapılmayan durumlarda, okul yöneticileri notları girebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum