Düzce' nin Meşhur Lezzetleri

Düzce' nin en meşhur lezzetlerini sizler için derledik.
Düzce' nin Meşhur Lezzetleri

Düzce mutfağı içerisinde Karadeniz' in en güzel yemeklerini barındıran ve kafkasların, çerkezlerin mutfak kültürlerini de içeren örneklerin ağırlıklı olarak bulunan meşhur lezzetlere sahiptir. Düzce çok zengin ve geniş bir yemek yelpazesine sahiptir.
 

Çerkez Tavuğu

Çerkez tavuğu çerkezlere has bir lezzet olup Düzce' de ise, sıkça yapılan ve Düzce' nin benimsediği ve özümsediği meşhur lezzetlerden biridir. Çok lezzetli olan Çerkez tavuğu için gerekli malzemeler ise, tavuk, ceviz ve ekmek içidir. Düzce usulü Çerkez tavuğunu mutlaka Düzce' de yemenizi tavsiye ederiz.
 

cerkez-tavugu-001.jpg
 

İsli Balık

Çok zahmetli ama çok lezzetli bir diğer Düzce' nin meşhur lezzetidir. Düzce' nin çok meşhur olan Melen çayından taze taze tutulan balıklardan yapılan isli balık için balıklar 1 gece önceden tuzlu suda bekletilir. Daha sonra birçok evreden geçirilen isli balık pek çok yemeğe konarak da yenebilir.
 

isli-balik.jpg
 

Bazlama

Pek çok yörede bulunan ve sevilerek yapılan bir meşhur lezzettir bazlama. Düzce' de de çok sevilen ve ekmek yerine yenen bir lezzettir bazlama. Bazlama yanında çay, peynir ve domates de olduğunda tadına doyulmaz. Düzce'de yemenizi tavsiye ederiz.
 

bazlama.jpg
 

Tembel Karı Makarnası

Adı çok ilginç olan bu yemek, elde açılan hamurdan elde edilen bir makarna çeşididir. Açılan hamurdan parçalar suya atılarak pişirilir. İsteğe göre üzerine ceviz, fındık gibi malzemeler konulabilir. Düzce' de sıklıkla yapılan ve ismini Düzce' de söylediğinizde her yerde bulabileceğiniz bu makarnayı tatmayı ihmal etmeyin.
 

tembel-kari-makarnasi.JPG
 

Mamursa

Mamursa adı gibi çok ilginç ve değişik bir yemektir. Düzce' ye ait meşhur lezzetlerden bir tanesidir. Mamursanın ana malzemesi mısır unudur. Diğer malzemeleri ise yumurta ve peynirdir. Mısır unlu hamur elde edilip tepsiye yayılır. Ortalarına yumurta kırılır ve peynir konur. Tepside servis edilen mamursayı Düzce' de mutlaka tatmalısınız.
 

Kaşık Makarnası

Kaşık makarnası yine Düzce' de çokça yapılan makarna çeşitlerinden olup en meşhur olanıdır. Hamur açılıp kare şekiller halinde kesilir. Hamur kaşık yardımı ile gevşek biçimde sarılır. Suda pişirilen hamurlar tepsiye konmadan önce altına keş, fındık ve ceviz konur. Üzerine tereyağı eritilerek servis edilir.
 

kasik-makarnasi.jpg
 

Hamsili Börek

Karadeniz' in en meşhuru olmazsa olmazı hamsiden yapılan hamsili börek Düzce' de sıkça tercih edilen ve Düzce' nin meşhur lezzetleri arasına girmeyi başarmış bir yemektir. Hamur elde edilip hamsili ve soğanlı harçtan kare biçimde kesilmiş hamurun içine konur. Muska şeklinde kapatılan hamurlar kızgın yağda kızartılır. Denemenizi tavsiye ederiz.
 

hamsli-borek.jpg
 

Sebzeli Kaygana

Düzce' de çok lezzetli ve sevilerek yapılan, Karadeniz' in olmazsa olmazlarından kayganayı da Düzce' nin en meşhur lezzetleri listesine eklemezsek hata etmiş olurduk. Düzce' de özellikle kahvaltı sofralarında yerini almış kaygana Düzce usulü olarak yapılır. Sebzeli ve yumurtalı olarak yapılan kayganayı Düzce usulü yemenizi tavsiye ederiz.
 

Melengüçceği Tatlısı

Melengüçceği tatlısı Orta Asya' dan günümüze kalan bir tatlıdır. Düzce' nin en meşhur tatlısıdır. Bayramlarda, özel günlerde Düzce' de her evde mutlaka yapılır. Şerbetli olarak hazırlanan bir hamur tatlısı çeşididir. Üzeri muz ve çilekle süslenebilir. Hem görsel açıdan hem de lezzet açısından çok lezzetli bir tatlıdır.
 

melenguccegi-tatlisi.jpg
 

Buğulama

Yine Karadeniz' in en güzel hamsilerinden yapılan buğuluma Düzce' lilerin favori yemeklerinden bir tanesidir. Çok sevilen buğulama Düzce' nin en meşhur yemekleri arasında kendine yer bulmuştur. Hamsilerin su dolu tencerede pişirilmesiyle olur. Düzce' de denemeniz gereken bir diğer meşhur lezzettir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum