Tansiyonu Ne Yükseltir? Düşük Tansiyona Ne İyi Gelir?

Düşük tansiyona iyi gelen yiyecekleri, besinleri, meyveleri, içecekleri, bitki çaylarını, bitkileri ve içeriğimizde detaylıca inceledik.
Tansiyonu Ne Yükseltir? Düşük Tansiyona Ne İyi Gelir?

Tansiyonu Yükselten Şeyler

Düşük tansiyona ne iyi gelir sorusunu aşırı derecede susuz kalmadığımızda, dengesiz beslendiğimizde veya kullandığımız bazı ilaçlar yüzünden sorabiliriz. Belirtileri arasında yorgunluk, bulantı, terleme, bulanık görme, konsantrasyonda azalma, sersemleme ve yorgunluk olan düşük tansiyonu kısa sürede olması gereken seviyeye yükseltebilirsiniz.

Tansiyonu yükseltmek için yiyecekler ve besinlerden, taşlardan, bitkilerden, bitki çaylarından ve ilaçlardan faydalanabilirsiniz. Düşük tansiyonu yükseltmek için besinlerden tuzlu ayranı, taşlardan Akik taşını, bitkilerden biberiyeyi, bitki çaylarından ıhlamuru, ilaçlardan ise kortizon içeren ilaçları öneriyoruz. Doktorunuza danışmadan kullanmamanız gereken bu yöntemler sayesinde tansiyon düşüklüğü problemini ortadan kaldırabilirsiniz.

Düşük Tansiyonu Yükselten Yiyecekler ve Besinler

tansiyonu yükselten şeyler

Tansiyon düşüklüğüne iyi gelen besinler tuzlu ayran, kuru üzüm, havuç suyu, ıspanak, badem sütü, zeytin, balık, zencefil, bal ve kahvedir. Bu yiyecekleri tüketerek tansiyonunuzu doğal yollarla kısa sürede yükseltebilirsiniz.

Yukarıda saymış olduğumuz yiyecekleri tüketmeniz durumunda tansiyon düşüklüğünden kurtulabilirsiniz. Bilinç bulanıklığına, nemli ve soluk cilde, hızlı ve yüzeysel solunuma neden olan düşük tansiyon hayati tehlikeye dahi sebebiyet verebilir. Bu yüzden saymış olduğumuz yiyecekleri düzenli olarak tüketmenizi öneriyoruz.

Düşük Tansiyona İyi Gelen Taşlar

tansiyonu yükselten şeyler

Tansiyonu yükselten taşlardan en bilineni Akik taşıdır. Bu taşı sürekli olarak yanınızda taşımanız durumunda tansiyonunuzu dengeleyebilirsiniz. Bu taş yüksek tansiyonu düşürür, düşük tansiyonu ise yükseltir.

Alternatif tıp alanında çok fazla tercih edilen doğal taşlar, çoğu hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Bu taşlardan olan Akik taşı tansiyon hastaları tarafından çokça tercih edilmektedir. Tansiyon dengeleyici özelliğe sahip olan bu taş sayesinde kısa süre içerisinde düşük olan tansiyonunuzu yükseltebilirsiniz.

Tansiyonu Yükselten Bitkiler

tansiyonu yükselten şeyler

Düşük tansiyona iyi gelen bitkiler meyan kökü, biberiye, ginseng, alıç, limon otu, kereviz tohumu, kişniş, safran, limon otu, tarçın, fesleğen ve kakuledir. Bu bitkileri yemeklerinizin yanında ya da kür şeklinde tüketmeniz durumunda tansiyonunuz yükselecektir.

Doğanın sunmuş olduğu mucizevi tedavi yöntemi olan bitkiler, neredeyse her hastalık için kullanılabilmektedir. Bu rahatsızlıklardan birisi de tansiyon düşüklüğüdür. Saymış olduğumuz bitkileri tükettiğiniz takdirde tansiyonunuzu kısa süre içerisinde olması gereken seviyeye yükseltebilirsiniz.

Düşük Tansiyona İyi Gelen Bitki Çayları

tansiyonu yükselten şeyler

Tansiyonunuzu yükseltmek için hızlıca hazırlayabileceğiniz çaylar yeşil çay, siyah çay, meyan kökü, biberiye, ginseng, ıhlamur ve kırmızı biber çaylarıdır. Bu çayları tüketerek düşük tansiyonunuzu yükseltebilirsiniz.

En hızlı şekilde tansiyonunuzu yükseltmek istiyorsanız bitki çaylarını sizlere önerebiliriz. Kısa süre içerisinde hazırlanabilmesi ve kolay bulunabilmesi sayesinde çok tercih edilen tansiyon yükselteme yöntemlerinden olan bitki çaylarından saydıklarımızı düzenli olarak tüketmenizi öneriyoruz. Bu sayede kronik tansiyon düşüklüğü rahatsızlığından kurtulabilirsiniz.

Tansiyonu Yükselten İlaçlar

tansiyonu yükselten şeyler

Tansiyonu yükselten ilaçlar bazı ağrı kesiciler, depresyon ilaçlarının bir kısmı, burun açıcı spreyler, kortizon içeren ilaçlar ve aktif maddesi sibutramin olan iştah kesici zayıflama haplarıdır.

Saymış olduğumuz bu ilaçlar tansiyonu yükseltmektedir. Ancak bu ilaçların aşırı kullanımı hipertansiyona da neden olabilir. Bu yüzden bu tarz ilaçlardan kullanacaksanız mutlaka doktorunuzun onayını almanız gerektiğini unutmayın. Aksi halde hipertansiyon rahatsızlığına yakalanabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir
Düşük Tansiyon Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Düşük tansiyonu ne yükseltir?

Düşük tansiyona iyi gelen şeyler bitkiler, bitki çayları, ilaçlar, taşlar ve yiyeceklerdir. Bu yöntemlerden en az birini sürekli olarak kullanmanız durumunda düşük tansiyon probleminden kurtulabilirsiniz. Bitkilerden meyan kökünü, bitki çaylarından yeşil çayı, ilaçlardan ağrı kesicileri, taşlardan Akik taşını, yemeklerden ise tuzlu ayranı önerebiliriz.

Tansiyonu ne yükseltir evde?

Evde tansiyonu yükseltmek için tuzlu ayran, kahve, zeytin, biberiye, bal, kuru üzüm, ıspanak ya da bol sudan faydalanabilirsiniz. Herkesin evinde olan bu besinler sayesinde kısa süre içerisinde tansiyonunuzu olması gereken seviyeye yükseltirsiniz.

Tansiyonu yükselten yiyecekler nedir?

Tansiyonu yükselten yiyecekler fastfood ürünleri, çay, margarin ve diğer yağlar, alkol, şarküteri ürünleri, kafein içeren besinler, tuz ve tuzlu yiyeceklerdir. Bu yiyecekleri tüketmeyi bıraktığınız anda tansiyonunu düşmeye başlar.

Tansiyonu ne dengeler?

Tansiyonu dengelemek için başınızı soğuk suyla yıkayabilir, kekik tüketebilir, sarımsaklı yemekleri tercih edebilir, yoğurt ya da ayran tüketebilir ve yemekleri limonlu yemeye özen gösterebilirsiniz. Bu yöntemleri uygulayarak tansiyonunuzun olması gereken seviyede kalmasını sağlayabilirsiniz.

Tansiyon en hızlı nasıl yükseltilir?

Tansiyonu hızlı bir şekilde yükseltmek için yeterli miktarda su içmeli, tuzlu gıdalar tüketmeli, çay veya kahve içmeli, meyve tüketimini arttırmalı, porsiyonları küçültmeli, egzersiz yapmalı, yeterli ve dengeli beslenmelisiniz. Bu önerileri uyguladığınız takdirde kısa süre içerisinde tansiyonunuzu yükseltebilirsiniz.

Tansiyon düşüklüğü nasıl belli olur?

Hipotansiyon adı verilen bu durumda çoğu zaman belirti olmaz. Ancak bazı durumlarda hastalarda baş dönmesi, aşırı terleme, depresyon, vücut ısısının düşmesi, bulantı, kusma, halsizlik, nefes darlığı ve bayılma gibi belirtileri görülebilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.