Düşük Kaloriye Sahip En İyi 5 Kısırlaştırılmış Köpek Maması

Veterinerlere göre en iyi steril köpek maması hangisi? Köpeğinizin damağına layık düşük kalorili en iyi kısırlaştırılmış köpek maması markaları, çeşitleri
Düşük Kaloriye Sahip En İyi 5 Kısırlaştırılmış Köpek Maması

Kısır köpekler ne yer?

Kısırlaştırılmış köpekler kilo almaya daha yatkındır, çünkü nöterasyon metabolizmayı etkileyen hormonal değişikliklere neden olur. Evcil hayvanlarınızı kısırlaştırmak onların yaşam kalitesini iyileştirdiği gibi beraberinde meme, testis tümörleri, rahim ağzı kanseri, rahim enfeksiyonları ve davranış sorunları gibi sağlık sorunları riskini en aza indirgemektedir.

Sterilize edilmiş bir köpeğe sahipseniz patili dostunuzun her geçen gün daha fazla mama tüketmek istediğinin farkında olmalısınız. Bazense hassas damak tadına bağlı olarak aşırı yemek seçme durumları meydana gelebilir. Durum her ne olursa olsun köpeğinizin kısırlaştırma sonrasında hormonlara bağlı olarak aşırı kilo almasını engellemek için kısırlaştırılmış köpek maması kullanmanız gerekmektedir.

En İyi Kısırlaştırılmış Köpek Maması Listesi

SıraMarkaİçeriğineoldu Puanı
1N&D Düşük TahıllıDüşük Tahıllı10/9.9
2Orijen Fit-TrimTahılsız10/9.6
3Acana Light-FitTahılsız10/9.7
4Royal Canin Mini SterilisedTahıllı10/9.7
5Brit Care Giant Tahılsız10/9.8
Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

En İyi Kısırlaştırılmış Köpek Maması Tavsiyesi

Kilo alma eğilimine sahip köpekler için üretilmiş en iyi 5 kısırlaştırılmış köpek maması:

1. N&D Düşük Tahıllı Light Tavuk ve Narlı Diyet Köpek Maması

kisirlastirilmis-kopek-mamasi.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

N&D Düşük Tahıllı Light Tavuk ve Narlı Diyet Köpek Maması, % 60 yüksek kaliteli hayvansal içerikler, % 20 organik yazıldığından ve organik yulaf ve% 20 sebze, meyve, vitamin ve minerallerden oluşmaktadır. Kısırlaştırılmış köpeklerin beslenmesi konusunda oldukça kaliteli bir diyet imkanı sağlayan bu ürün, iyi dengelenmiş düşük karbonhidrat formülü ve taze tavuktan elde edilen yüksek kaliteli yağsız protein ile yapılır.

N&D Düşük Tahıllı Light Tavuk ve Narlı Diyet Köpek Maması, aynı zamanda tüylü arkadaşınızın cildini ve tüylerini zengin antioksidanlarla beslemek için sağlıklı omega yağ asitleri de dahil olmak üzere bol miktarda besinle doludur. İçeriğindeki düşük glisemik karışım, kan şekerindeki ani artışları önlemeye yardımcı olabileceği gibi diyabetik, obez gibi sağlık problemine sahip köpeklerin sağlığına olumlu etkileri vardır.

2. Orijen Fit-Trim Tahılsız Kilo Kontrolü İçin Diyet Köpek Maması

kisirlastirilmis-kopek-mamasi-001.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Orijen Fit-Trim Tahılsız Kilo Kontrolü İçin Diyet Köpek Maması, kısırlaştırılmış köpeklerin aşırı kilo almasını engellemek için özel bir formüle sahiptir. Protein ve lif açısından zengin bir diyet imkanı sunan Orijen köpek maması, yağsız kas kütlesini destekleyerek patili dostunuzun sağlıklı bir vücut ağırlığını sahip olmasına yardımcı olmaktadır.

ORIJEN Fit & Trim, serbest dolaşan tavuk ve hindi, yabani yakalanmış balık ve kafessiz yumurtalardan zengin besleyici protein ve% 85 tüm hayvansal içeriklere sahiptir. Hayvan içeriklerinin üçte ikisini konsantre taze ürünlerden sağlayan Orijen köpek maması patili dostunuzun mutlu, sağlıklı ve başarılı olmasına yardımcı olmak için ihtiyaç duyduğu besinleri doğal olarak sağlamaktadır.

3. Acana Light-Fit Tahılsız Tavuk ve Balıklı Diyet Köpek Maması

kisirlastirilmis-kopek-mamasi-002.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Acana Light-Fit Tahılsız Tavuk ve Balıklı Diyet Köpek Maması, kısırlaştırma sonrası hormonlara bağlı olarak kilo alma eğiliminde olan köpekler için özel olarak üretilmiştir. Köpeğinizin tüm yaşam fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde yerine getirmesine katkıda bulunan bu ürün, az yağlı formülü sayesinde köpeğinizin yağsız bir vücuda sahip olmasına yardımcı olmaktadır.

Sindirimi ve sağlıklı kilo kaybını desteklemek için pancar küspesi, elma ve psyllium lifi içeren Acana Light-Fit Tahılsız Tavuk ve Balıklı Diyet Köpek Maması, rezene, fesleğen, adaçayı içeriğiyle sağlıklı sindirimi destekler ve metabolik süreçleri iyileştirir. Özellikle kilo almaya eğilimli ya da kilolu köpekler için kesinlikle önerilen mamalar arasındadır.

4. Royal Canin Mini Sterilised Kısırlaştırılmış Yetişkin Köpek Maması

kisirlastirilmis-kopek-mamasi-003.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Royal Canin kısırlaştırılmış köpek maması, kilo alma eğiliminde olan yetişkin ve olgun küçük köpek cinsleri için (1-10 kg aralığında 10 aydan büyük) özel olarak üretilmiştir. Birçok köpek mamasına göre %31 daha az yağ içeren bu ürün, yüksek protein içeriği (% 30) sayesinde kas kütlesinin korunmasına yardımcı olur. Köpeğinizin formda kalmasına yardımcı olmak için formüle edilmiş, açlığı doyurucu zengin bir tada sahip Royal Canin Mini Sterilised Kısırlaştırılmış Köpek Maması, L-karnitin ile zenginleştirilmiştir.

5. Brit Care Giant Tahılsız Somonlu İri Irk Yetişkin Köpek Maması

kisirlastirilmis-kopek-mamasi-004.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Brit Care Giant Tahılsız Somonlu İri Irk Yetişkin Köpek Maması, hipoalerjenik beslenme için özel olarak hazırlanmış en kaliteli kısırlaştırılmış köpek mamalarındandır. İçeriğindeki patates ve somon karışımı sayesinde benzersiz bir protein ve enerji kaynağı sunan bu ürün, organik formdaki yüksek E vitamini ve selenyum seviyeleri sayesinde hücre zarını serbest radikallerden koruyan güçlü bir antioksidan özelliğe sahiptir. Tüm bunların yanında patili dostunuzun bağırsak ve karaciğerini koruyan MOS ve Frukto-oligosakkaritlere sahip Brit Care Giant Tahılsız Somonlu İri Irk Yetişkin Köpek Maması, hassas sindirime sahip köpekler için harika bir seçim olmaktadır.


Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Köpek Ödül MamalarıEn İyi Yavru Köpek Mamaları

Kısırlaştırmadan sonra köpeğim yemek yer mi?

Kısırlaştırma işlemi sonrasında köpeğinize kaliteli kuru köpek maması verebilirsiniz. Ameliyattan sonra evcil hayvanınızın iştahı 24 saat içinde kademeli olarak geri gelmelidir. Köpeğinizi eve getirdiğinizde yarım porsiyon mamasını verdikten sonra akşam yemeğini tam olarak verebilirsiniz.

Kısır köpekler neden kilo alır?

Erkek veya dişi köpekler kısırlaştırıldıktan sonra hormonal dengede meydana gelen değişiklikler metabolizmada bir takım değişikliklere neden olacaktır. Bu değişikliklerin başında iştah artışı gelmektedir. Köpeğiniz az kalorili bir mama tüketmemesi durumunda giderek kilo almaya başlayabilir.

Kısırlaştırılmış köpeklerin özel mamaya ihtiyacı var mı?

Birçok insan kısırlaştırmanın köpekleri şişmanlattığına inanır. kısırlaştırılmış köpekler daha az kaloriye ihtiyaç duyarlar, bu nedenle köpeğiniz kısırlaştırıldıktan sonra, kısırlaştırmanın ne gibi bir etkisi olduğunu görene kadar verilen mamayı yaklaşık dörtte bir oranında azaltın. Köpeğiniz kilo vermeye başlarsa, mamayı kademeli olarak tekrar artırabilirsiniz. Köpeğiniz için en doğrusu kısırlaştırılmış köpek maması olacaktır.

Kısır köpekler daha fazla mama yer mi?

Köpekler ve kediler kısırlaştırıldıktan sonra, östrojen ve androjenlerde (seks hormonları) bir azalmaya neden olarak daha düşük metabolik hıza neden olur. Bu nedenle evcil hayvanın enerji ihtiyacı daha düşüktür. Genellikle köpeklerde ameliyattan sonra iştah artabilir.

Kısırlaştırma köpeklerin kişiliğini değiştirir mi?

Kısırlaştırılmış köpekler genellikle daha az agresif, daha sakin ve genel olarak daha mutlu olurlar. Çiftleşme istekleri ortadan kalkar, bu nedenle artık kızgınlıkta sürekli bir köpek arayışı içinde olmayacaklardır.

Kısırlaştırma köpeklerde saldırganlığa neden olur mu?

Evet, kısırlaştırıldıktan sonra erkek köpeklerin saldırganlıkta bir artış yaşaması oldukça yaygındır. Erkek köpeğinizi kısırlaştırmak, korkulu davranışlarda artış, aşırı uyarılma ve daha fazlası gibi davranışsal semptomlara da neden olabilir.

Erkek köpek ne zaman kısırlaştırılır?

Bir erkek köpeği kısırlaştırmak için önerilen yaş altı ila dokuz ay arasındadır. Ancak bazı evcil hayvan sahipleri bu işlemi dört ayda yaptırmaktadır. Daha küçük köpekler ergenliğe daha erken ulaşır ve genellikle kısırlaştırma işlemi daha erken yaptırılır. Daha büyük ırkların kısırlaştırılmadan önce uygun şekilde gelişmesi için daha uzun süre beklemesi gerekebilir.

Köpekler kısırlaştırıldıktan sonra sahibinden uzaklaşır mı?

Köpeğinizi kısırlaştırmak, onun mizacını mutlu ya da üzgün olarak etkilemez. Çoğu köpek, ameliyattan hemen sonra bile değişikliği fark etmez.

Yaşını almış bir köpeği kısırlaştırmak için geç mi?

Kısırlaştırma işleminde herhangi bir üst yaş sınırı yoktur. Erkek köpekler yaklaşık 5 ila 6 aylıkken kısırlaştırılabilir, ancak tam yaş cinslerine bağlı olarak değişir, bu nedenle veterinerinize danışmanız önerilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum