Düşüğün Nedenleri ve Alınabilecek Önlemler

Hamilelikte kadınların özellikle de ilk aylarda korkulu rüyası olan düşük neden olur ve düşüğün olmasını engellemek için ne gibi önlemler alınmalıdır?
Düşük, geçmişten günümüze her hamile kadının başına gelebilecek oldukça yaygın bir olaydır. Özellikle hamileliğin ilk aylarında görülür. Onun için çoğu anne adayı hamileliğin ilk ayları hamile olduklarını kimseye söylemezler, “ya bebeğim düşerse” diye bir psikolojik durum da söz konusu olur kadınlarda.
Düşük, anne karnındaki bebeğin düşmesi sonucu hamileliğin sona ermesidir. 24. haftadan sonra bebeğin kaybedilmesi hamileliğin bitmesi düşük kategorisine girmiyor. Ölü doğum olarak adlandırılır. Düşük olayı hamileliğin ilk gününden itibaren 24. haftaya kadar olan dönem arasında bebeğin kaybedilmesi olayıdır.
Genelde düşüğün olduğu haftalar ilk 10 haftadır. Gittikçe düşük riski azalır.
Düşüğün Nedenleri ve Alınabilecek Önlemler Nelerdir?
Yapılan araştırmalarda düşüğün neden olduğu tam olarak tespit edilmesi oldukça güç bir durumdur. Düşüğün olmasına sebebiyet veren birçok neden söz konusudur. Döllenmiş yumurtanın kusurlu bir şekilde olduğu genelde neden olarak görülebiliyor. Normal bir şekilde gelişimi olmayan ceninin de düşük olma ihtimali yüksektir. Çoğunlukla rastlantısal bir olaydır ve hamile kadınların çoğu yalnızca bir kez düşük yapar. Genelde toplumda bir kez düşük yapan kişinin artık birçok kez düşük yapabileceği söylenir. Evet, düşük yapanların riski diğer hamileliklerinin zorlu geçmesine neden olabilir ancak düşük olayı her hamile kadının başına gelebilecek bir durumdur.
Düşüğe Neden Olabilecek Durumlar Nelerdir?
Spiral kullanırken istemeden hamile kalan kadınlarda düşük oranı yüksektir.
35 yaşının üzerindeki kadınlarda büyük olasılıkla yaşın ilerlemesine bağlı olarak yumurtalıkların yaşlanması düşük olasılığını artırıyor.
İkiz bebek bekleyen hamile kadınların bebeğin birini düşürüp diğeri bebeğin yerinde kalması durumunda düşük olasılığı fazladır.
Stres ve güvensizlik düşük olasılıklarını artırıyor. Hamileliğin ilk günlerinde bir köşeye çekilip kafa dinlemek çok iyi olacaktır.
Hamilelik döneminde içki, sigara içen kadınların düşük riski fazladır.
Eğer düşük yapmayı önlemek istiyorsanız;
- Doktorunuzun tavsiyelerine uyun.
- Dengeli bir şekilde beslenin, vitamin değeri yüksek yiyecekler tüketin.
- Hafif yürüyüşler yapın.
- Ağırlık kaldırmayın.
- Sürekli dinlenin, psikolojik olarak size iyi gelecek şeyleri yapın.
Eğer Düşük Yaparsanız;
Bunları yaparsanız hamileliğiniz iyi geçecektir, tabi bunları yaptığınız halde düşük ediyorsanız bunu da Allah’ın emri olarak görüp tevekkül etmek gerekir. Unutmayın hiçbir şey sizin sağlığınızdan önemli değil. Düşük yaptığınız bu hamileliğinizde karamsarlığa kapılmayın ve psikolojinizi bozmayın. Diğer hamilelik dönemine daha iyi bir şekilde kendinizi hazırlayın.
NeOldu.com / Özel Haber
- Yorumlar 0