Dursun Özbek Kimdir

Tam adı Dursun Aydın Özbek olan, 1950 yılında Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde doğan, iş adamı ve spor yöneticisidir. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Dursun Özbek Kimdir

Dursun Özbek Biyografisi

Dursun Özbek, eğitim hayatında liseyi Galatasaray Lisesi’nde okudu. Ünirvesite’yi ise İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Bölümü'nde tamamladı. Eğitim hayatını bitirdikten sonra ailesinin işi olan otomotiv sektörüne yöneldi ve 1974 yılında bu işe başladı.  Sadece bu alanda iş yapmayan Özbek, 1988 yılında turizm sektörüne giriş yaptı. Ulaşım ve otelcilik alanında şirketler oluşturdu. Hem yurtiçi hem de yurtdışında farklı sektörlerde bulundu.

Dursun Özbek'in Spor Yöneticiliği

dursun özbek galatasaray başkanı

İş adamlığının yanı sıra genç yaşlardan itibaren spor yöneticiliğinde bulunan Özbek, 2011 yılında Galatasaray’da Ünal Aysal döneminde yer aldı. Aradan geçen zaman sonunda ufak çaplı sıkıntılardan dolayı yönetimden kendi isteğiyle ayrıldı. 2014 yılında Ünal Aysal’ın görevden ayrılması ile beraber yerine gelen Duygun Yarsuvat, Özbek’in kendisini yönetim kuruluna seçtirdi ve 2014 yılında Galatasaray Başkan Yardımcısı oldu. 2014-2015 sezonunun sonunda Duygun Yarsuvat başkanlıktan ayrıldığını açıkladı ve hemen ardından Özbek, başkanlığa adaylık için başvurdu. 23 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilen Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçim Genel Kurul Toplantısı sonucunda aldığı 2800 oyla Galatasaray'ın 36. Başkanı oldu.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.