Durmuş Yılmaz Kimdir

25. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi Uşak Milletvekili olan Durmuş Yılmaz, 1974 yılında Uşak’da doğmuştur.
Durmuş Yılmaz Kimdir

Durmuş Yılmaz’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

City University of London’da ekonomi dalında lisans, University College, University of London’da yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 1980 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kambiyo Genel Müdürlüğünde göreve başlamıştır. Dış Borç Erteleme, Döviz Kurları ve Döviz Rezerv Yönetimi alanlarında çalışmıştır. 1993 yılında Döviz İşlemleri Müdürlüğü Müdür Yardımcısı, 1995 yılında Bankalararası Para Piyasası Müdürü, 1996 yılında Ödemeler Dengesi Müdürü, 1997 yılında Döviz Risk Yönetimi, Krediler, Döviz ve Efektif Piyasaları ile Açık Piyasa İşlemlerinden sorumlu Piyasalar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı, 2002 yılında ise İşçi Dövizleri Genel Müdürü olmuştur.

7 Nisan 2003 tarihinde yapılan Banka Genel Kurulunda Banka Meclisi Üyeliğine seçilmiş ve bu görevi 2006 yılına kadar sürdürmüştür. 18 Nisan 2006 tarihinde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığına atanmıştır. 2009 yılında Euromoney dergisi tarafından "Yılın Merkez Bankası Başkanı" seçilmiştir. Yılmaz,  Nisan 2011 yılında dönemin Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül'ün başdanışmanlığı görevini üstlenmiştir.

25. Dönem Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Uşak Milletvekili olarak meclise giren Durmuş Yılmaz, 26. Dönemde meclise girememiştir. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.