Durdu Özbolat Kimdir

Cumhuriyet Halk Partisi 23. ve 24. Dönem milletvekili ve Yurt Gazetesi’nin sahibi Durdu Özbolat, 6 Şubat 1962’de Burdur’un Bucak ilçesinde dünyaya gelen medya patronu ve siyasetçidir.
Durdu Özbolat Kimdir

Durdu Özbolat Biyografisi

Aile kökeni aslen Kahramanmaraş olan Durdu Özbolat, Ali ve Hatice Özbolat çiftinin çocuğu olarak doğdu. Lise mezunu olan Özbolat, üniversite eğitimini siyasi olaylardan dolayı devam ettirememiş ve bırakmıştır.

 

Durdu Özbolat’ın Kariyeri

Aradan geçen yıllar sonucunda Ankara’ya geldi ve Çankaya Belediyesinde birçok farklı kademede görev aldı. Belediye Meclis üyesi görevinde bulundu. Siyasi hayatına ise ilk olarak SODEP içerisinde başladı ve sonrasında SHP’de devam etti.

1996 yılından sonra kendisinden daha da fazla söz ettirmeye başladı. Belediyede yüksek kademelerde kendisine mevki yaratırken, 2007 yılında bütün görevlerinden istifa etti ve 2007 yılında öncesinde katıldığı Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili oldu.

durdu özbolat meclis konuşması

Kendi özel işleriyle de ilgilenen Özbolat, rüzgâr enerjisi, eğitimcilik, madencilik, tekstil, gıda ve turizm alanlarında faaliyet yürüten Özbolat Şirketler Grubunda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Kurduğu vakıflarda lider pozisyonunda görev alarak birçok öğrenciye yardımlarda bulundu.

Günümüzde hala daha aktif olarak yayın yapan Birgün Gazetesi’nin kurucusu olan Özbolat, bu sayede medya sektörüne giriş yaptı. 2012 yılına gelindiğinde ise Yurt Gazetesi’ni piyasaya sürdü. Ardından gelen yıllarda sırasıyla 2013 yılında Bağımsız Dergisi’ni ve 2014’te Sokak TV’yi kurdu. Bu olaylar sonucunda muhalif basın sayısını arttıran kişi olarak tanındı.

Durdu Özbolat, 24. Dönemde bir kez daha CHP’den milletvekili seçildi ve 4 yıl boyunca bu görevinin başında oldu.

Durdu Özbolat, Elif Hanım ile evlidir. Ezgi Seda ve Eda adında iki kızı vardır.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.