Durban'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Hint Okyanusu kenarına kurulan Durban, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin turistik yerlerinden biridir. Durban'ın gezip görmeniz gereken yerlerini sizler için derledik.
Durban'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin en büyük merkezlerinden biri olan Durban'da yaklaşık 3,5 milyon nüfus yaşamaktadır. 22.591 kilometrekarelik alanı kapsayan kent kültürel, ekonomik, ticari ve sosyal açıdan Güney Afrika'nın en önemli şehirlerindendir. Kent limanı kıtanın en faal limanı olarak bilinir. Aynı zamanda Hint Okyanusu'na kıyısı bulunan kent, yaz turizminin ideal mekanlarından birine çevrilmiştir. Cape Town'dan sonra ülkenin en turistik merkezi olarak bilinen Durban'ın gezilecek görülecek tarihi ve turistik yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.

Umgeni Nehri Kuş Parkı

umgeni-nehri-kus-parki.jpg

Durban kentinde bulunan kuşlar için dizayn edilmiş bir parktır. Eski taş ocağı sitesinde tasarlanan ve Dr. Alan Abrey tarafından 1984'te kurulan park dünyanın dört bir yanından getirilen kuşlar hakkında insanları bilgilendirmek amacıyla oluşturulmuştur. Yaklaşık 400 türden 5 bin civarında kuşa ev sahipliği yapan kurum Güney Afrika Cumhuriyeti'nde kuşların korunmasına adanan en önemli mekanlardan biridir. Kuşlara ilgi duyanların Durban seyahati'nde Umgeni Nehri Kuş Parkı'nı ziyaret etmesini öneriyoruz.


Durban Botanik Bahçesi

durban-botanik-bahcesi.jpg

Burası yalnızca Güney Afrika Cumhuriyeti'nin değil tüm Afrika kıtasının en eski botanik bahçesi olarak ünlüdür. Subtropikal iklim bitkilerini içeren bahçe tam 15 hektar genişliğindedir. Durban Botanik Bahçesi bilimsel araştırmalara yardımcı olmak ve ekonomik açıdan değerli olan bitkilerin tanıtılmasını sağlamak amaçlarıyla kurulmuştur. 1851 yılında Dr. Charles Johnston tarafından kurulan bahçede şeker kamışı, çay, kahve ve ananas gibi bitkiler ekilmiştir. Güney Afrika'nın değerli merkezlerinden Durban'da gezilecek noktalardan biri olan botanik bahçeyi mutlaka görmelisiniz.


North Beach (Kuzey Plajı)

north-beach.jpg

Güney Afrika'nın en değerli plajlarından biridir. Durban'da Bay of Plenty ve Dairy Beach arasında yer alan plaj Golden Mile boyunca uzanmaktadır. Su kayağı, sörf, kürek, yelken gibi su sporlarına imkan sağlayan plaj kent insanının yaz aylarındaki en popüler eğlence noktalarından biridir. Yaz aylarında kenti ziyaret edenler Durban gezi rehberine bu mükemmel plajı mutlaka eklemelidir.


Gateway Theatre of Shopping

gateway-theatre-of-shopping.jpg

Kentin Umhlanga Ridge olarak bilinen bölgesinde yer alan büyük bir alışveriş merkezidir. 1998 yılında yapımına başlanan ve 2001'de tamamlanan mekan, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin en fazla ve en büyük mağazalarına sahiptir. Resmi verilere göre bu alışveriş merkezine her ay yaklaşık 2 milyon kişi giriş yapmaktadır. Alışveriş merkezi bölgedeki ticari ve kentsel gelişmeleri hızlandırmıştır. 400'den fazla mağaza, oyun parkları, sinema salonları, restoranlar içeren merkez Durban'ın gezilecek yerlerindendir.


uShaka Marine World

ushaka-marine-world.jpg

2004 yılında hizmete açılan 16 hektarlık bir tema parkıdır. uShaka Sea World, uShaka Wet 'n Wild, uShaka Beach ve uShaka Village Walk gibi 4 bölümden oluşmaktadır. Burası Durban'da sahil ve liman arasındaki arazi şeridi üzerinde yer almaktadır. Dünya'nın en büyük akvaryumlarından birine de ev sahipliği yapan parkta birçok köpekbalığı türünün yanı sıra yunus, penguen, Nil Timsahı, akrepler, piton, tarantula gibi canlılar da bulunmaktadır. Fok ve yunus gösterilerini izleyebileceğiniz merkezde köpekbalıklarının bulunduğu akvaryuma da güvenli olarak dalış yapabilirsiniz.


Mitchell Park Hayvanat Bahçesi

mitchell-park-hayvanat-bahcesi.jpg

Morningside banliyösünde yer alan kurum Durban kentinin tek hayvanat bahçesidir. Kar amacı gütmeyen hayvanat bahçesi, 1910 yılında bir devekuşu çiftliği olarak kurulmuştur. Daha sonra diğer hayvanların da eklendiği mekan büyük bir hayvanat bahçesine dönüşen bölge, halk arasında Mitchell Park olarak anılmaktadır. Nellie isimli bir vatandaş tarafından parka armağan edilen bir Hint Fili ile zenginleştirilen hayvanat bahçesi, Güney Amerika maymunları, rakunlar, küçük memeliler, kaplumbağalar ve çeşitli kuş türlerine ev sahipliği yapmaktadır. 


Golden Mile

golden-mile.jpg

Şehrin merkezi ilçesinde Suncoast Gazino ve Eğlence Dünyası, South Beach, Moses Mabhida Stadyumu gibi alanları kapsayan bölgedir. Bölge Durban'ın başlıca turistik yerlerinden biridir. Yapay iskeleler ve altın kumların meydana getirdiği sahilleriyle Hint Okyanusu'nun muhteşem sularına girme imkanı sunan bölge, yüzme tutkunlarına muhteşem fırsatlar sunmaktadır. Golden Mile etrafındaki restoranlar ve gece kulüpleri ile Güney Afrika'nın popüler yerel bir tatil beldesi olmuştur.


Hare Krishna Tapınağı

hare-krishna-tapinagi.jpg

Mimar Sri Sri Radha Radhanath'ın tasarım için bir lotus çiçeğini baz aldığı tapınak Güney Yarımküre'deki en büyük Hare Krishna Tapınağı ol ma özelliği taşımaktadır. Dünyanın dört bir yanından burada ibadet etmek isteyenleri bünyesine çeken ibadethane, sabah güneşinde ışıl ışıl parlamasıyla ünlüdür. Altın uçlu çan kulesi, Çin fenerleri, renkli tavan freskleri ile ziyaretçilerini büyüleyen tapınak yaklaşık 20 yıl önce oluşturulan bahçesiyle de göz doldurmaktadır. Durban'ın tarihi yerlerinden biri olarak uluslararası ün elde eden Hare Krishna Tapınağı mutlaka ziyaret edilmelidir.

NeOldu.Com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.