"Dünya'yı 100 Yıl İçinde Terk Etmeliyiz!"

Bilim çevrelerinde Albert Einstein'dan sonraki en büyük dahi olarak bilinen dünyaca ünlü fizikçi Hawking, ölmeden önce insanlığın Dünya'yı 100 yıl içerisinde terk etmesi gerektiğini belirtti.
"Dünya'yı 100 Yıl İçinde Terk Etmeliyiz!"

Ünlü fizikçi Hawking, ölmeden önce insanlığın yaşamını devam ettirmesi için dünyayı 100 yıl içinde terk etmesi gerektiğini dile getirmişti.

Vefat etmeden önce BBC'nin belgeselinde konuşan Hawking, insanlığın dünya üzerindeki vaktinin az kaldığını belirtmişti. Stephen Hawking, iklim değişikliği, astroid çarpması, salgın hastalıklar ve aşırı nüfus gibi önem arz eden problemlerin insanlığı yok edeceğini söylemişti.

İşte Hawking'in O Açıklamaları;

Dünya Hükümeti Kurulmazsa Teknoloji İnsanlığı Mahvedecek!

Stephen Hawking, insan ırkının sonunu getirebilecek teknolojinin kontrol altına alınması gerektiğinin altını çizdi. İnsanlığın sonu gelecekse bunun teknolojiden dolayı olabileceğinin vurgusunu yaptı.

Birçok yönde teori üreten Hawking, yapay zekanın insanlığa tehlikeleri üzerinde tespitlerde bulunmuştu. Ünlü fizikçi, tehditlerin güç kazanmadan hemen önce tespit edilmesi gerektiğini de söylemişti.

'SALDIRGANLIK İÇGÜDÜSEL'

İnsanlığın geçmişten günümüze kadar olan durumunu anlatan Hawking, medeniyetin ilk zamanlarından bu yana saldırganlığın, hayatta kalma yönündeki avantajlarının olduğunu vurgulayarak, "Bu, Darwinci evrim gereği bizim genlerimizle ilişkili. Ancak şimdi, bu saldırganlığın nükleer ya da biyolojik savaş yoluyla bizi yok etmesi mümkün. Mantığımız ve aklımız yoluyla, bu içgüdümüzü kontrol etmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

'TİRANLIĞA DÖNÜŞEBİLİR'

Bu durum için 'bir tür dünya hükümeti' öneren Hawking, bunun da başka sorunları doğurabileceğini ve bu durumun bir tiranlığa dönüşebileceğini söyledi.

"Tüm bunlar bir felaketi haber vermek gibi gelse de, ben iyimserim" diyen Hawking, insan ırkının dirilerek bu zorlukların üstesinden geleceğini belirtmişti.

hawking

Stephen Hawking'i Kısaca Tanıyalım

Ünlü İngiliz bilim adamı Hawking, kuantum fiziği ve kara delikler üzerine yaptığı başarılı çalışmalarıyla tanınıyordu. Vücudunun neredeyse hiçbir yerini kullanamayan, kendisi için özel olarak yaptığı bilgisayar sistemi ile yalnızca yanak kaslarından birini kullanarak bilgi veriyordu. Bu şekilde günde yaklaşık 2 bin 500 kelimeyle iletişim kurup, bilimsel çalışmalar yapıyordu.

Yaptığı araştırmaları birçok dile çevrilen Hawking, bilim çevrelerine göre Albert Einstein'dan sonra gelen en büyük dahi olarak adlandırılıyordu.

21 yaşında ALS hastalığına yakalandığında ona biçilen ömür 2 yıldı. 8 Ocak 1942 yılında Oxford, İngiltere'de doğan Stephen Hawking 76 yaşında ve dünya Pi günü olan 14 Mart 2018 tarihinde aramızdan ayrılmıştır.

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.