Dünya'ya Benzeyen Yeni Gezegen Bulundu!

NASA'dan Dünya'ya çok benzeyen bir gezegen bulunduğu yönünde açıklama geldi. 'Kepler 452b' olarak duyurulan gezegenin birçok yönüyle Dünya'ya benzediği savunuluyor. İşte, detaylar...
Dünya'ya Benzeyen Yeni Gezegen Bulundu!

NASA yeni bir keşif elde etti. Güneş sistemi dışarısında yeni bir gezegen bulundu. Kaşifler yeni gezegeni ‘Kepler 452b’ olarak tanıttı. Ayrıca ‘Kepler 452b’nin Dünya’ya boyut ve özellikleri bakımından çok benzediğini savunuluyor. Söz konusu gezegenin keşfedilmesi ve burada yaşam olduğunun iddia edilmesi bazı insan topluluklarının bu gezegene göç ettirilmesi ihtimalini su yüzüne çıkarıyor.

 

‘Yeni Gezegende Yaşam Olabilir’

‘Kepler 452b’ Güneş’e benzeyen bir yıldıza yakın bir konumda bulunmaktadır. Bilim adamlarına göre gezegenin bahsedilen yıldıza olan yakınlığı burada suyun olduğunu düşündürüyor. Ancak söylenilenler şu anda iddiadan ileri gidememektedir. Çünkü orada yaşamın olabilmesi gezegenin ısı derecesi ve atmosferinin olup olmamasına bağlıdır ve bilim adamları bu mevzuda bilgi sahibi değil.

 

Dünya’nın Kardeşi

‘Kepler 452b’ gezegenini aydınlatan yıldızın aşağı yukarı 6 milyar yaşında olduğu belirtiliyor. Bu da söz konusu yıldızın Güneş’ten yaklaşık 1,5 milyar yıl daha yaşlı olduğunu gösteriyor. Yıldızın yaşının fazla olması onun etrafındaki gezegenlerin daha fazla enerji almasını sağlıyor. Bu durumda insanlar keşfedilen ‘Kepler 452b’yi yeryüzünün büyük kardeşi olarak düşünebilir. NASA görevlileri ‘Kepler 452b’nin yaşam için uygun şartlar taşıdığının açığa çıkması durumunda Dünya’ya alternatif yaşayış yeri olacağı görüşünde birleşiyor.

 

‘Kepler 452b’ Hakkında Önemli Bilgiler

1. ‘Kepler 452b’ yeryüzünün boyutlarına en uygun ilk gezegendir.

2. Bu gezegen Dünya’dan yaklaşık 1400 ışık yılı mesafede bulunuyor.

3. Bu gezegen kendisini aydınlatan yıldızın etrafındaki dönüşünü 385 günde tamamlıyor.

4. ‘Kepler 452b’ kendisini aydınlatan yıldızdan Dünya’nın Güneş’ten aldığından 10’da 1 oranında fazla enerji elde ediyor.

Bilim adamları daha önce de Dünya’ya benzeyen gezegenler keşfetmişlerdi. Ancak bu gezegenlerde insan yaşayışını temin edecek ortamın olmadığı bildirilmişti.  

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.