Dünyanın Yaşı Kaç ve Ne Kadar Ömrü Kaldı

Dünya insanlık tarihinden de önceye var olmuştur. Peki dünyanın yaşı kaçtır ve ne kadar ömrü kalmıştır? İşte dünyanın yaşı hakkında bilgiler...
Dünyanın Yaşı Kaç ve Ne Kadar Ömrü Kaldı

Dünya Kaç Yıldır Var ve Ne Kadar Ömrü Kaldı?

Dünya bilinen tarih ile birlikte yüzyıllardır var. Peki bu tarihten öncesi yok mu? Tabii ki var. Bu nedenle insanlar sürekli "Dünya kaç yıldır var?", "Dünyanın yaşı kaç?" veya "Dünyanın ne kadar ömrü kaldı?" sorusunu soruyor.

İşte tüm dünya hakkında kafamızı kurcalayan soruların yanıtları;

Dünyanın Yaşı Kaç?

Dünyanın Yaşı Kaç ne kadar ömrü kaldı

Dünyanın yaşı, bilim insanlarına göre 4,54 milyar yaşında. Araştırmacılar bu veriye fosiller üzerinde çalışmalar yaparak ulaşmıştır.

Bir başka araştırma ekibi ise bilinen en eski dünya kabuğuna ait minerallerin yaşı (Batı Avustralya’nın Jack Hills bölgesinde bulunan küçük zirkon kristalleri ve Güneş Sistemi’nin yaşı, meteor parçacıkları ve Ay’dan gelen örnekler) üzerinde jeologların yaptığı radyometrik yaş tayini ölçümleri sonucunda ortaya çıkartılmıştır.

Dünyanın yaşını ilk olarak en yakın tahmin eden ise 20. yüzyılda yaşayan Clair Patterson isimli bir araştırmacıdır. Patterson Zirkon kristallerindeki Uranyum miktarından yaklaşık “4.40” milyar olarak hesaplamıştır.

Dünyanın Ne Kadar Ömrü Kaldı?

Dünyanın Yaşı Kaç ne kadar ömrü kaldı

Dünya ne zaman yok olacak? Araştırmacılar dünyanın yaşının ardından ne zaman yok olacağı hakkında da çalışmalar yapmışlardır. Bu araştırmalara göre dünya hayatının yarısından fazlasını tamamlamış vaziyette.

Dünya insan hayatına göre 50 yaşında ve orta yaş krizi yaşıyor. 60’ına geldiğinde ise tıpkı insanlar gibi su kaybetmeye başlayacağı ifade edilenler arasında.

Yine araştırmacılara göre güneş ilerleyen zamanlarda daha fazla ısınacak ve bu nedenle Dünya üzerinde buharlaşma artacak. Böylece de bitkileri hayatta tutan karbondioksit azalacak. Bu da bitkilerin yok olmasına neden olacak.

Dünyanın Yaşı Kaç ne kadar ömrü kaldı

Bitkilerin yok olmasıyla birlikte kalan canlıların besin zinciri değişmeye başlayacak ve yavaş yavaş hayvanlar ve insanlar yok olacak.

Son olarak 70 yaşına geldiğinde ise Dünya’da yaşayan son canlılar mikroplar da yok olacak ve Dünya tamamen canlılardan arınacak.

Konuyla ilgili The Sun’a konuşan İskoçya’daki St Andrews Üniversitesi astrobiyoloğu Jack O’Malley-James, “Dünya’nın uzak geleceği yaşama düşman olacak. Belki de hayat daha serin olan yüksek rakımlı yerlerdeki ve mağaralardaki sıvı suyla sınırlı kalacak” diyerek., benim ilgimi çeken bilgilere açıklık getiriyor.” ifadelerini kullandı.

Kur'an-ı Kerim'e Göre Dünyanın Yaşı Kaç?

Dünyanın Yaşı Kaç ne kadar ömrü kaldı

Kur’an-ı Kerim ve diğer tüm dinlerde ortak olarak 7 bin yıl ve 10bin yılları arasındadır. Kur’an - Kerim’de 7 bin yıl olarak geçer.

Benzer İçerik Önerileri
Güneşin Yaşı Kaç ve Ne Kadar Ömrü KaldıDünya Hakkında Çok Şaşırtıcı Gerçekler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum