Dünyanın En Sessiz Odası İnsanları Çıldırtıyor!

ABD’nin Minnesote eyaletindeki oda, dünyanın en sessiz odası unvanına sahip. Odada en uzun süre kalabilme rekoru ise sadece 45 dakika.
Dünyanın En Sessiz Odası İnsanları Çıldırtıyor!

ABD’nin Minneapolis şehrindeki Orfield Laboratuvarları’ndaki ‘Yankısız Oda’ %99.99 oranında ses geçirmez yapısı ile dünyadaki en sessiz yer olarak biliniyor.

İnsanın kendi damarlarında akan kanın sesini bile duyabileceği kadar sessiz olan bu oda, beynimizin sınırlarını aşan bir sessizliği içeriyor. Bu oda, "dünyanın en sessiz odası” olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi bile. Yankısız odanın sessizliğine en uzun süre dayanabilen kişi, odada sadece 45 dakika kadar kalabildi.


çıldırmak

Kalın cam elyaf, iki kat yalıtılmış çelik duvarlar ve 30 santim kalınlığındaki beton ile çevrili olan odaya giren kişileri sessizlik fazlasıyla rahatsız ediyor ve onları halüsinasyon dünyasında allak bullak ediyor.


Laboratuvar yetkilisi Steven Orfield oda hakkında şunları söyledi:

“Bu odada en çok vakit geçiren kişi sadece 45 dakika kalabildi. Sessiz bir ortamda insanın kulakları ortama uyum sağlar. Oda sessizleştikçe siz de daha fazla şeyler duymaya başlarsınız: kalp atışınızı, akciğerlerinizi, midenizden gelen tüm sesleri.”

sessiz oda


Yankısız Oda’da bulunan birinin sesin kendisi olduğunu dile getiren Orfield şunları söyledi:

“Yürürken yaydığınız sesler sayesinde bulunduğunuz ortama uyum sağlarsınız. Bu odada takip edebileceğiniz hiç bir işaret yok. Denge kurmanızı sağlayan algılamanız zorlaştığı için de yarım saatten fazla kalmayı düşünüyorsanız odada mutlaka sandalyeye oturmak zorundasınız.”

sessiz oda


Odaya giren kişilerin belli bir süre geçtikten sonra halüsinasyon görmeye başladığını belirten Orfield, Amerika’nın her tarafından şirketlerin odada bazı testler yapmaya geldiğini dile getirerek özellikle NASA’nın astronotlarına uygulamış olduğu halüsinasyon testlerinin bu mekanda yapıldığını ifade etti.

uzay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum