Dünya'nın En İyi Boksörleri

Spor müsabakaların çeşiti olan Boks sporunu en iyi yapan isimler.
Dünya'nın En İyi Boksörleri

Muhammad Ali Clay

muhammed-ali.jpg

Afro-Amerikan ve İrlanda kökenli olan Muhammad Ali'nin müslüman olmadan önceki ismi Cassius Marcellus Clay Jr.'dir. 1942 doğumlu olan Ali,  12 yaşındayken boksla tanışmıştır. Boks konusunda kendini geliştiren Ali,  18 yaşındayken katıldığı Roma Olimpiyatları'nda altın madalya aldıktan sonra ün sahibi olmuştur. 

1964 yılında 22 yaşındayken, S. Liston'u yenip Dünya Şampiyonu oldu. Bu zaferden sonra dinini değiştirdiğini ve İslam'a geçtiğini açıklamıştır. Muhammed Ali, boks hayatı boyunca oynadığı 61 maçın 56 kazandı ve Dünyaca ünlü rekorlara imza attı. 

1978 yılında  boksu Şampiyon olarak bıraktı. 

Wladimir Klitschko

boksor.jpg

1976 yılında doğan Wladimir Klitschko en uzun süre ağır sıklet boks şampiyonu unvanı olan boksörlerin arasında yer almaktadır. Şuana kadar kazandığı resmi müsabakalarda 59 maçın 51 ini nakavt ile almıştır 3 maçı kaybetti ve hiç beraberliği yoktur.

Mike Tyson

boksor-1.jpg

Mike Tyson ağır sıkletteki boy ortalamalarından küçük bir boya sahip olmasına karşın çıktığı 58 resmi karşılaşmada 44 nakavt ile 6 yenilgi ve 2 sonuçsuz karşılamada yer almıştır. 

İlk profesyonel karşılaşmasın da rakibini ilk rauntta 8. saniyesinde nakavt ederek çok iyi bir giriş yapmıştır. En genç ağır sıklet boks şampiyonu ünvanını elinde tutmaktadır. 

George Foreman

boksor-2.jpg

İlk mağlubiyetini Muhammed Ali’ye karşı alan George Foreman, profesyonel boks hayatında toplam 81 müsabakada 76 galibiyet 68’ini nakavtla sonuçlandırmıştır. 5 kez yenilmiştir.

45 yaşında, en yaşlı ağır sıklet boks şampiyonu ünvanını elde etmiştir.  48 Yaşında profesyonel boks kariyerine son vermiştir.

Larry Holmes

boks-1.jpg

 

Dünya şampiyonluğunu Loe Luis’ten sonra en uzun koruyan isim olan Larry Holmes,  çıktığı 75 maçın 44 ünü nakavt ile almıştır. 6 yenilgisi vardır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.